Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scotland Yard a lansat o amplă campanie de recrutare de detectivi

ciainvestigatii.ro
acoperire detectivi

Scotland Yard va recruta, pentru prima dată în istoria sa, detectivi din rândul publicului şi nu dintre poliţişti, în principal pentru a răspunde noilor provocări ale infracţionalităţii cibernetice, a anunţat poliţia londoneză, potrivit AFP. Scotland Yard a lansat miercuri o amplă campanie de recrutare pentru a face faţă 'infracţiunilor tot mai complexe precum criminalitatea cibernetică şi nevoii urgente de a proteja persoanele vulnerabile, ceea ce face necesară dezvoltarea de noi expertize', a declarat comisarul Stephen Clayman, într-un comunicat.

Candidaţii trebuie să deţină diplomă de studii superioare, 'să aibă simţ de observaţie, să fie capabili să gestioneze un mare număr de informaţii, să poată lua rapid decizii logice şi să aibă gândire critică', a precizat Clayman, care a promis 'oportunităţi interesante de carieră', conform Agerpres.

Poliţia speră să atragă astfel persoane cu profiluri diferite de cele tradiţionale, a mai explicat comisarul. Aspiranţii trebuie să fi locuit la Londra cel puţin trei ani din ultimii şase. Candidaţii admişi vor urma cursuri timp de doi ani, iar salariul de plecare va fi de 30.000 de lire sterline pe an (circa 34.000 de euro). Poliţia londoneză, care se confruntă cu un deficit de anchetatori, speră să recruteze 160 în termen de un an. Ea estimează acest deficit la 600 de angajaţi, explicând criza de personal prin volumul foarte mare de muncă, desfăşurat sub ochii opiniei publice. Scotland Yard numără în prezent în jur de 5.550 de detectivi în totalul celor 31.000 de poliţişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.