Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitoarea Ana Blandiana a devenit Membru de Onoare al Uniunii Scriitorilor din Azerbaidjan

ana blandiana

Scriitoarea Ana Blandiana a participat, în perioada 6-10 decembrie 2023, la Baku, la o serie de evenimente literare organizate cu prilejul traducerii în limba azeră a unei selecții de poezii și eseuri, reunite în volumul „Ție mă rog acum” / „Indi men sene ibadet edirem”.

Scriitoarea a primit în acest context vineri, 8 decembrie, titlul de Membru de Onoare al Uniunii Scriitorilor din Azerbaidjan, în prezența președintelui Uniunii Scriitorilor din Azerbaidjan, Anar Rzayev, care i-a înmânat și un carnet de membru. „Invitată la Baku, marea poetă din România a primit astăzi legitimația de membru onorific al Uniunii Scriitorilor din Azerbaidjan din partea președintelui acesteia, reputatul scriitor azer ANAR. Felicitări, distinsă Doamnă! Mulțumirile noastre din suflet, Salim Babullaoglu, secretar executiv al Uniunii Scriitorilor din Azerbaidjan, pentru întreaga implicare în organizarea evenimentelor din aceste zile dedicate poetei Ana Blandiana”, a scris Excelența Sa Vasile Soare, Ambasadorul României în Azerbaidjan, pe o platformă de socializare.

Vezi și: Un nou scandal zguduie lumea culturală română: Ana Blandiana, criticată dur de armenii din România

Volumul amintit inițial include 70 de poezii, eseuri și eseuri în miniatură, extrase din „Fals tratat de manipulare”, și un articol despre autoare, semnat de al poetul Salim Babullaoglu, secretarul Uniunii Scriitorilor din Azerbaidjan și semnatarul traducerii, alături de tânăra poetă Jale Ismail. O parte din operele Anei Blandiana sunt cunoscute mediului literar din Azerbaidjan încă din deceniile trecute, datorită traducerilor în limba rusă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.