Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitoarea britanică J.K. Rowling a publicat un nou roman care se adresează cititorilor tineri şi este inspirat de fiul ei

gettyimages.com
J K Rowling

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea seriei literare "Harry Potter", ale cărei romane s-au vândut în aproximativ o jumătate de miliard de copii la nivel mondial, a publicat marţi o nouă carte pentru tinerii cititori, "The Christmas Pig", inspirată de fiul ei, informează AFP.

Celebra scriitoare a dezvăluit că ideea acestei cărţi i-a venit de la un porc de pluş cumpărat pentru fiul ei, David, atunci când acesta era bebeluş, şi care a devenit foarte repede jucăria sa preferată.

Pentru a evita o criză de plâns a fiului ei în cazul în care jucăria adorată s-ar fi pierdut, J.K. Rowling a cumpărat al doilea porc de pluş, identic cu primul şi pe care fiul ei l-a descoperit ulterior.

"Într-o zi, m-am gândit la acea întâmplare, la ceea ce înseamnă să fii un înlocuitor, o dublură - cel care nu este, cumva, 'cel ales'. Şi mi-am dat seama că aveam, în sfârşit, o poveste de Crăciun", a relatat scriitoarea britanică, în vârstă de 55 de ani, pentru The Sunday Times.

Publicată de Hachette Children's Group în versiunea originală cu titlul "The Christmas Pig", noua carte semnată de J.K. Rowling va fi lansată în peste 20 de limbi.

La fel ca cele şapte romane care descriu aventurile tânărului ucenic vrăjitor Harry Potter în seria literară omonimă, apărute între 1997 şi 2007, noua carte pentru tinerii cititori vorbeşte despre "o lume ascunsă" şi "magică", însă intrigile lor sunt "complet diferite", a precizat J.K. Rowling.

În interviul din The Sunday Times, romanciera britanică a dezvăluit şi faptul că deşi a început să scrie încă de când avea şase ani, nu a reuşit să scrie o carte pentru copii ("Harry Potter and the Philosopher's Stone") decât abia la vârsta de 25 de ani.

"Ideea de a scrie pentru copii nu îmi venise niciodată până atunci, nu pentru că aş fi crezut că ar fi fost un lucru mai puţin important decât acela de a scrie pentru adulţi - copil fiind, eram o cititoare avidă şi încă am şi acum câteva cărţi pentru copii în rândul cărţilor mele preferate -, ci pentru că copilăria mea nu a fost prea fericită", a dezvăluit romanciera.

După saga "Harry Potter", J.K. Rowling a scris romane pentru publicul matur înainte de a reveni la literatura pentru tineri cu "The Ickabog", o poveste publicată în 2020, informează Agerpres.ro.

Popularitatea uriaşă de care se bucură scriitoarea britanică a fost afectată recent de acuzaţii de transfobie. Anul trecut, J.K. Rowling a distribuit pe Twitter un articol ce evoca "persoane care au ciclu menstrual" şi a adăugat un comentariu ironic: "Sunt sigură că a existat cândva un cuvânt pentru aceşti oameni. Să mă ajute cineva. Feumeie? Fameie? Feemeia?".

Scriitoarea a fost apoi aspru criticată de anumiţi internauţi, care i-au reamintit că şi bărbaţii transgen pot avea ciclu menstrual, însă nu şi femeile transgen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.