Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitoarea britanică JK Rowling donează 1,21 milioane de euro pentru copiii ucraineni

gettyimages.com
J K Rowling

Scriitoarea britanică JK Rowling a anunţat luni că va face o donaţie de un milion de lire (1,21 milioane de euro), care speră să egaleze fondurile ce se vor strânge în urma apelului de urgenţă lansat pentru a ajuta copiii blocaţi în orfelinatele din Ucraina, în urma invaziei militare a Rusiei, relatează agenţiile EFE şi AFP.

Fundaţia Lumos - co-fondată de autoarea popularei saga Harry Potter - strânge fonduri pentru a furniza alimente şi echipamente medicale celor afectaţi de războiul din Ucraina, potrivit Agerpres.

Potrivit unui mesaj al lui Rowling, postat pe contul său de Twitter, fondurile din această iniţiativă vor sprijini evacuarea civililor din Ucraina, vor susţine familiile care le vor oferi îngrijire şi pe cei care vor oferi sprijin psihologic minorilor.

"Eu personal voi contribui la suma strânsă din aceste donaţii cu un milion de lire", a promis JK Rowling.

Autoarea britanică a ţinut să mulţumească "celor care au făcut deja donaţii" şi au permis astfel Fundaţiei Lumos "să desfăşoare activităţi pentru unii dintre mai vulnerabili copii din Ucraina".

Fundaţia co-fondată de Rowling în 2005 a colaborat cu guvernul ucrainean pentru a proteja mai bine copiii vulnerabili şi a reforma sistemul lor de îngrijire.

Pe site-ul Lumos apare un mesaj care avertizează că invazia rusă din Ucraina "înseamnă că acum copiii sunt în şi mai mare pericol".

Fundaţia Lumos activează în regiunea Jytomyr, din vestul capitale Kiev, o regiune unde înainte de invazia rusă trăiau în orfelinate peste 1.500 de copii.

Aproximativ 100.000 de copii trăiesc în instituţiile ţării, potrivit Lumos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.