Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O controversată scriitoare de romane poliţiste a murit: În copilărie a ucis-o pe mama prietenei ei

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Scriitoarea de romane poliţiste Anne Perry, încarcerată în adolescenţă pentru că a ucis-o pe mama prietenei ei, a murit la vârsta de 84 de ani, a confirmat agenţia care o reprezenta, potrivit DPA, anunță Agerpres.

Autoarea născută la Londra, al cărei trecut întunecat a constituit sursa de inspiraţie pentru filmul lui Peter Jackson "Heavenly Creatures" (1994), nominalizat la Oscar pentru scenariu, a decedat luni la Los Angeles, unde locuia.

"Numeroşi cititori au fost mişcaţi de empatia ei faţă de oamenii puşi în situaţii imposibile sau copleşiţi de dificultăţile vieţii", a precizat într-o declaraţie Ki Agency.

Aceasta a anunţat decesul alături de Donald Maass Literary Agency din New York şi de Ken Sherman & Associates din Los Angeles, precizând că scriitoarea a murit pe data de 10 aprilie.

În 1954, la vârsta de 15 ani, Perry, pe numele real Juliet Hulme, a fost condamnată, împreună cu prietena ei Pauline Parker, pentru crimă

Cele două au omorât-o pe mama lui Parker folosind o cărămidă introdusă într-un ciorap în Christchurch, Noua Zeelandă - devenind astfel două dintre cei mai cunoscute criminale din această ţară.

Deoarece atât Perry, cât şi Parker aveau mai puţin de 18 ani la momentul crimei, niciuna dintre ele nu a putut fi condamnată la moarte, fiind în schimb plasate în detenţie.

După ce a executat o pedeapsă de cinci ani de închisoare, Perry a fost eliberată şi şi-a schimbat numele, întorcându-se în Marea Britanie şi începându-şi mai târziu cariera de scriitoare.

Aceasta a început cu publicarea cărţii "The Cater Street Hangman" în 1979, prima dintr-o serie de cărţi avându-i în centru pe poliţistul victorian Thomas Pitt şi pe soţia sa, Charlotte.

Cea de-a doua serie de romane poliţiste a lui Perry se învârte în jurul detectivului particular William Monk şi a volatilei asistente Hester Latterly.

Înainte de moarte, Perry lucra la mai multe titluri din seriile avându-i drept personaje pe Pitt şi pe Monk.

Anne Perry s-a născut în cartierul Blackheath din Londra în octombrie 1938 şi s-a mutat mai întâi în Bahamas, la vârsta de opt ani, înainte de a se stabili iniţial în Noua Zeelandă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.