Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul Alexandru Petria: Vânt bun din pupa, Viktor Orban!

arhiva personala
Alexandru Petria

Am impresia că românii îi țin pumnii și se roagă pentru Viktor Orban cât de mult le doresc de dulce propriilor politicieni lași, 90% gușe și fălci de doi bani. The enemy of my enemy is my friend.

De ce? Bref, Orban este un om al speranței pentru debarasarea UE de pegra neo-liberală. Iar românii și-au cam pierdut speranțele, văzând cum se deturnează voința voturilor la București, cum guvernanții și majoritatea opoziției parcă sunt prinși într-un concurs despre care trădează mai repede și mai eficient, cum de la Bruxelles ni se dorește vârârea forțată pe gât a corectitudinii politice, a iubirii forțate a homosexualilor și a altor ciudățenii ale naturii, cum se vrea transferarea de la părinți către stat a felului în care îți educi odraslele și transformarea totală a modului nostru de viață, cu tradițiile și religia aruncate la gunoi sau considerate boli psihice. Printre susținătorii intereselor americane, franceze, germane, rusești sau de ce fel mai sunt, încap nesemnificativ cei care chiar se gândesc la România. Oamenii se gândesc că puterea exemplului premierului de la Budapesta o să aibă roade fericite la noi, contagiunea și o epidemie de curaj fiind binevenite.

Cum să nu fii de acord cu liderul maghiar, care spune că „se edifică la Bruxelles un super-stat, căruia nu i-a dat mandat nimeni. Noi spunem nu imperiului european”? Că dezaprobă dubla măsură în relațiile cu statele central și est europene? Ce e în neregulă aici- „Parlamentul European s-a dovedit a fi o fundătură: el îşi reprezintă exclusiv propriile interese ideologice şi instituţionale. Trebuie consolidat rolul parlamentelor naţionale”? E greșit că „deciziile trebuie să fie luate de către lideri aleşi şi nu de ONG-uri. Spunem nu externalizării statului de drept”? Citatele sunt din manifestul lui Orban pentru restartarea UE. Premierul budapestan e un model de bărbat de stat. Dacă aș sta în Ungaria, l-aș vota fără rezerve.

Este un semn pozitiv că, pe valurile tumultoase și isterice ale politicii europene, s-a format o alianță internațională a suveraniștilor și naționaliștilor, a patrioților, care cuprinde 16 formațiuni din diferite țări.

Vânt bun din pupa, Viktor Orban!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.