Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul Andrea Camilleri a fost internat, după ce a suferit un infarct grav

sanatate.bzi.ro
infarct

Scriitorul italian Andrea Camilleri, unul dintre maximii exponenţi ai romanelor poliţiste şi creator al seriei avându-l ca protagonist pe comisarul Montalbano, a fost internat după ce a suferit un infarct grav, potrivit mass-media italiene citate luni de EFE, potrivit Agerpres.

Scriitorul, în vârstă de 93 de ani, a fost internat la Spitalul Santo Spirito din Roma şi se află la secţia de reanimare, potrivit surselor spitaliceşti. 

Camilleri, născut la 6 septembrie 1925 în localitatea Porto Empedocle, din sudul Sicilei, a lucrat iniţal ca director de teatru. A fost afiliat la Partidul Comunist şi a colaborat la adaptarea unor opere literare pentru radio şi televiziune.

Citește și: Poetul Robin Robertson este primul scoţian câştigător al Premiului 'Walter Scott' pentru literatură istorică

În 1978 a publicat prima sa carte, 'Il corso delle cose', însă succesul va veni în 1994 cu 'La forma dell'acqua' (Forma apei) primul său roman poliţist avându-l ca erou pe comisarul Montalbano, al cărui nume este un omagiu adus scriitorului spaniol Manuel Vázquez Montalbán. 

Camilleri va publica apoi o lungă serie de volume poliţiste având-ul pe Montalbano ca protagonist: 'Câinele de teracotă' (1996), 'Hoţul de merinde' (1996), 'Sunetul viorii' (1997), 'Excursie la Tindari' (2000), 'Mireasma nopţii' (2001), 'Răbdarea păianjenului' (2004), 'Primul caz al comisarului Montalbano' (2004), sau 'La vampa d'agosto' (2006) 

Camilleri a fost recompensat cu prestigiosul premiu literar Pepe Carvalho în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.