Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul Mark O'Connell, câștigătorul Wellcome Book Prize pe 2018. Tema volumului câștigător

Twitter

Scriitorul Mark O'Connell a câştigat Wellcome Book Prize pe 2018 cu romanul lui de debut "To Be A Machine", un volum dedicat mişcării transumaniste, care promovează utilizarea tehnologiei cu scopul de a rezolva "problema modestă a morţii", a anunţat Press Association, informează Agerpres.

Acest trofeu literar, însoţit de un cec în valoare de 30.000 de lire sterline, este acordat anual unor cărţi care tratează subiecte legate de medicină, sănătate şi afecţiuni. 

În cadrul etapei de pregătire a romanului său, scriitorul irlandez Mark O'Connell a vizitat depozite de trupuri umane conservate prin criogenie şi laboratoare din Sillicon Valley care încearcă să transforme creierul uman într-un "cod cibernetic". 

"To Be a Machine: Adventures Among Cyborgs, Utopians, Hackers And The Futurist Solving The Modest Problem Of Death" reprezintă prima explorare literară de amploare dedicată mişcării transumaniste, ai cărei reprezentanţii militează pentru utilizarea tehnologiei cu scopul de a prelungi viaţa şi de a extinde capacităţile actuale ale corpului uman. 

Celelalte romane selectate pe lista scurtă de la Wellcome Book Prize pe 2018 au fost "Stay With Me", de Ayobami Adebayo, "The Butchering Art", de Lindsey Fitzharris, "With The End In Mind", de Kathryn Mannix, "Mayhem: A Memoir", de Sigrid Rausing, şi "The Vaccine Race", de Meredith Wadman. 

Wellcome Book Prize este un premiu literar britanic acordat anual începând din 2009, susţinut de Wellcome Trust. Volumul premiat în 2017 a fost "Mend the Living (aka The Heart)", de Maylis de Kerangal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.