Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul Mircea Cărtărescu îndeamnă la proteste: Mesaj către populaţie şi atac dur la adresa politicienilor

mircea cartarescu

Scriitorul Mircea Cărtărescu afirmă că va merge la protestul de azi cu sentimentul că "am rămas singuri pe baricade" fiindcă politicienii opoziţiei nu vor să-şi asume guvernarea, iar populaţia e indiferentă politic şi civic. "Voi merge la protestul de azi cu sentimentul că am rămas singuri pe baricade. Că politicienii opoziţiei se mulţumesc cu statutul lor de parlamentari şi n-ar vrea să-şi asume guvernarea nici dacă le-ar oferi-o cineva. Că populaţia e indiferentă politic şi civic, mergând cu cine e la putere şi cine le da puţinul din care trăiesc. Că o mică parte dintre români înţeleg ce se-ntâmpla: haos şi fărădelege pe termen scurt şi planul de-a întoarce spatele Europei pe termen lung", scrie Cărtărescu pe Facebook.

Citește și: Inevitabilul s-a produs! Președintele Klaus Iohannis a fost scos dintr-un live, fiindcă vorbea prea lent – Ce a intrat pe post, în locul șefului statului

El spune că va ieşi la protest pentru a-şi afirma valorile la care nu va renunţa. "Voi ieşi azi în stradă în primul rând ca să-mi afirm valorile la care nu voi renunţa niciodată: orientarea pro-europeană, statul de drept, independenţa justiţiei, drepturile omului. Îi îndemn să iasă pe toţi cei care cred în aceleaşi valori. Pe toţi cărora cu adevărat le pasă", scrie Mircea Cărtărescu.

Citește și: China pregătește teritoriul în România: Un gigant mondial vine să facă prăpăd concurența – În ce domeniu va investi

Mii de oameni din toată ţara sunt aşteptaţi la un protest de amploare faţă de modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale, sâmbătă seară, în Bucureşti, urmând să se adune în Piaţa Universităţii, apoi să plece în marş către Palatul Parlamentului, cu opriri la sediul Avocatului Poporului, Curtea Constituţională a României (CCR) şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.