Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul portughez Jose Saramago a fost distins postum cu titlul Ordem de Camoes de preşedintele Portugaliei

www.esquerda.net
Marcelo Rebelo de Sousa

Scriitorul portughez, laureat cu premiul Nobel pentru Literatură, José Samarago a fost distins postum cu titlul Ordem de Camoes, pe care preşedintele ţării, Marcelo Rebelo de Sousa, l-a înmânat marţi seară văduvei celebrului autor, Pilar del Rio, relatează EFE.

Evenimentul a avut loc înainte de concertul care a marcat începutul centenarului naşterii lui Saramago, desfăşurat la Teatrul Municipal Sao Luiz din Lisabona.

Ordem de Camoes este o distincţie instituţionalizată în 2021 de preşedinţia ţării pentru a recompensa serviciile aduse culturii şi limbii portugheze.

"José Saramago, laureat cu premiul Nobel, merită să i se acorde postum o altă distincţie care evocă poetul nostru al secolului XXI, Ordem de Camoes, instituţionalizată definitiv anul acesta şi menită să recompenseze serviciile unice aduse culturii şi limbii portugheze", a spus preşedintele Rebelo de Sousa, potrivit Agerpres.ro.

Marţi, cu prilejul marcării a 99 de ani de la naşterea lui José Saramago, Fundaţia care îi poartă numele a demarat festivităţile comemorative ale centenarului naşterii sale care se vor încheia pe 16 noiembrie 2022.

Mii de elevi din Spania, Portugalia, Brazilia şi Angola au citit cu acest prilej texte din cartea sa "A Maior Flor do Mundo" (Cea mai mare floare din lume).

José Saramago (Azinhaga, 1922- Lanzarote 2010) a fost distins cu premiul Nobel pentru Literatură în 1998, pentru opera sa extinsă ce include titluri precum "Anul morţii lui Ricardo Reis" (1984), "Evanghelia după Iisus Hristos" (1991), sau "Eseu despre orbire" (1995).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.