Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul spaniol Carlos Ruiz Zafón a murit la vârsta de 55 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Scriitorul spaniol Carlos Ruiz Zafón, considerat unul dintre cei mai importanţi autori contemporani, a murit la vârsta de 55 de ani, a anunţat vineri editura Planeta, potrivit news.ro.

Zafón a murit la Los Angeles din cauza unei boli grave cu care se lupta de mai mult timp, citează TVE.

„Astăzi este o zi foarte tristă pentru întreaga echipă de la Planeta care l-a cunoscut şi a lucrat cu el timp de 20 de ani, în care s-a clădit o prietenie care a trecut dincolo de partea profesională”, a transmis editura. „Va continua să fie foarte viu între noi toţi prin intermediul cărţilor lui”.

Născut la Barcelona, în septembrie 1964, Carlos Ruiz Zafón locuia la Los Angeles, unde lucra pentru industria de la Hollywood.

Ludovic Orban anunţă alocarea unor 'sume fără precedent' pentru sectorul de investiţii şi infrastructură, din mijlocul autostrăzii Comarnic-Braşov

A devenit cunoscut la nivel internaţional cu romanul „Umbra vântului/ La sombra del viento”, recompensat cu numeroase premii şi inclus în 2007 în lista celor mai bune 100 de cărţi în limba spaniolă publicate în ultimii 25 de ani. Aceasta a fost realizată de 81 de scriitori şi critici literari latino-americani şi spanioli.

După Miguel de Cervantes, el este scriitorul spaniol cel mai citit. Volumele lui au fost traduse în peste 40 de limbi, inclusiv în română, şi sunt vândute în mai mult de 50 de ţări.

Doar primele trei romane ale Carlos Ruiz Zafón au fost vândute în 25 de milioane de exemplare - „La sombra del viento” (2001), „Jocul îngerului/ El juego del Ángel” (2008) şi „Prizonierul cerului/ El prisionero del cielo” (2011).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.