Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare deschisă adresată președintelui Federației Comunităților Evreiești din România

aurel vainer

Stimate domnule Vainer,

Am citit cu surprindere/indignare, alături de milioane de români, comunicatul dvs. de ieri în care vă referiți la o declarație a unui deputat al dvs. care nu este de acord cu declarațiile dlui Ilan Laufer privind antisemitismul dlui Klaus Werner IOHANNIS.

Din acest comunicat am înțeles că astăzi veți examina această problemă de mare, foarte mare interes/preocupare, nu numai pentru români, ci și pentru opinia publică internațională.

Dacă doriți să vă mai bucurați de credibilitate în rândurile majorității covârșitoare a românilor iubitori/admiratori ai evreilor, supun atenției dvs. rugămintea ca în cadrul dezbaterilor care vor avea loc să nu vă limitați doar la declarațiile dlui Ilan Laufer, care se bucură de o mare, foarte mare  acceptabilitate/simpatie  în rândurile multor, foarte multor români,  ci să vă referiți/să vă pronuțați public/concret și în legătură cu  următoarele elemente care indică, fără putință de tăgadă, o atitudine fățișă anti-evreiască:

1.- Este  acceptată de către dvs. afirmația potrivit căreia reprezentanți ai guvernului român ar fi încheiat înțelegeri secrete cu „NIȘTE EVREI” ?

Vă reamintesc că o asemenea gravă insultă s-a adus comunității evreiești de către cei care propagu în trecut (și – din păcate – A C U M ) ura împotriva evreilor ! Pe baza unei asemenea acuzații absurde mulți evrei au fost trimiși în camerele de gazare naziste.

A fost sau n u a fost anti-evreiască această absurdă acuzație ?

2.- Sunțeți  de acord cu blocarea numirii unui ambasador al României în Israel ?

V-ați pus întrebarea cine se opune și – mai ales –  de ce ?

Cât de pro-evreiască este această atitudine ?

Este aceasta o atitudine corespunzătoare intereselor românilor și ale evreilor de a menține relații diplomațice dintre România și Israel la nivelul dorit, sau este vorba de cu totul altceva ?

Știți ceva ce  românii, evreii și opinia publică  internațională nu știu ?

De ce mulți români manifestă preocupare în legătură cu această ciudată/stranie atitudine față de un stat prieteni, iar Federația dvs. tace ?

3.-  Considerați că a fost justificată acuzația publică (plângere penală) de  TRĂDARE  NAȚIONALĂ  la adresa  primului ministru al României după vizita sa în Israel ?

Tăcerea  stranie a  Federației dvs.. este motivată de existența vreunor indicii că acuzația  a fost/este justificată ?

Au complotat guvernele României și Israelului vreo  T R Ă D A R E  a intereselor românilor în relațiile cu statul israelian ?

Nu vi s-a părut a fi semnificativă lansarea acestei scandaloase acuzații imediat după  vizita în Germania a persoanei care a lansat în pubic o asemenea gravă acuzație  anti-evreiască și anti-românească ?

4.- Cum a fost posibil ca Federația dvs. să nu scoată niciun cuvânt atunci când  a izbucnit o înverșunată ostilitate față de preocuparea actualei coaliții guvernamentale române de a examina posibilitatea mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, așa cum au procedat SUA și alte state independente ?

A fost fost sau nu a fost anti-evreiască și – implicit – anti-americană  reacția furibundă împotriva acestei mutări ?

Credem că pentru dvs. nu este un secret că majoritatea covârșitoare a românilor consideră  justificată  intenția actualei coaliții guvernamentale române de a urma exemplul marelui nostru prieteni strategic SUA  de  a  muta ambasada noastră de la Tel Aviv la Ierusalim, așa cum doresc – de altfel – și autoritățile Israelului.

De ce prin tăcerea dvs. legalizați – în fapt – intervenția brutală a Germaniei de a nu se efectua această mutare ?

Trebuie să înțelegem că sunteți de acord cu poziția promovată – în această problemă –  de Germania în relațiile cu România și cu celelalte state europene ?

De ce Federația dvs. se situează – practic – pe o poziție contrară dorinței  majorității covârșitoare a românilor și a evreilor ?

5.- Considerați că este pro-evreiască tolerarea crimelor anti-evreiești comise de organizația fascistă Grupul Etnic German, tolerare evidentă prin mușamalizarea de către Federația dvs. a SUCCESIUNII  obținute, potrivit unor relatări ale presei,  contrar prevederilor unor documente internaționale,  de către Federația Democrată a Germanilor din România (FDGR) ?

Succesiunea s-ar fi  obținut  la solicitarea  explicită a FDGR !?

Tolerați/mușamalizați această SUCCESIUNE numai pentru a  proteja persoana care se afla la cunducerea FDGR-ului atunci când a fost inițiată acțiunea de obținere a SUCCESIUNII sau din alte motive?

Suntem convinși că nu numai românii, ci și evreii cinstiți, ar saluta existența în țara noastră a unei organizații care să reprezinte/să protejeze interesele minorității germane, organizație care să nu fie însă SUCCESOAREA  unei organizații fasciste, așa cum a fost Grupul Etnic German!

Federația dvs. a uitat cine a fost și ce a făcut  – în România –  organizația nazistă Grupul Etnic German, cum a jefuit averilor multor evrei, cum a acționat pentru a trimite în lagăre de concentrare pe mulți evrei, cum a mobilizat mii de militari pentru a susține războiul hitlerist  etc., etc.?!

Vă doresc mult mult succes în abordarea imparțială, corectă a problemei ridicate de dl Ilan Laufer, ținând seama nu numai de faptul că afirmațiile publice ale acestuia privind antisemitismul dlui Klaus Werner IOHANNIS  sunt împărtășite de mulți, foarte mulți  români, ci și de interesul vital al evreilor din România, din Israel și din alte țări ale lumii de a li se respecta dreptul inalienabil la demnitate, la egalitate deplină în drepturi cu toate celelalte popoare ale lumii.

Să auzim numai de bine !

Cu deosebit respect,

Prof. Toma Bălășoiu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.