Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare deschisă către ministrul Mediului: Ce îi cere liderul PER, Dănuţ Pop

per.ro
Danut Pop

Scrisoare deschisă Domniei Sale Domnului

DANIEL CONSTANTIN,

Ministrul Mediului

Domnule ministru, coaliția guvernamentală din care faceți parte și-a asumat degrevarea populației de taxe. Pot să înțeleg acest demers, mai ales atunci când vine vorba de taxe aberante impuse inclusiv de guvernele în care și dumneavoastră ați mai fost ministru. Asta nu justifică însă bâlbâiala constantă a Ministerului Mediului în ceea ce privește introducerea unei taxe de poluare.

Domnule ministru, dreptul la un mediu sănătos este garantat prin Constituție, iar poluarea se numără printre factorii care afectează grav sănătatea populației.

Mi se pare hazardat să lăsați la latitudinea autorităților locale impunerea unei taxe de poluare în baza unor eco-vignete. În intervențiile recente pe care le-ați avut ați vorbit de un cadrul legislativ care va fi creat, fără să avansați un termen concrete și fără să spuneți ce garanții aveți că fondurile colectate la nivel local vor fi utilizate pentru combaterea poluării.

Domnule ministru, folosesc acest prilej și pentru a vă transmit propunerea pe care Partidul Ecologist Român a depus-o în urmă cu un an în Parlament și care, în opinia noastră, ar reprezenta soluția cea mai bună. Concret, proiectul nostru vizează  introducerea taxei de poluare de 0,5 bani pe litru de carburant, taxă care să alimenteze fondul de mediu și din care să se facă reîmpăduriri. De asemenea, în ceea ce privește Reglarea pieței auto și a sectorului second-hand din impozitul pe mașină.

Dănuț Pop - Președintele Partidului Ecologist Român

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.