Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Torpilă în PSD: Congresul e profund viciat / Șerban Nicolae e gata să se retragă

psd congres

Senatorul PSD Șerban Nicolae, candidat la funcția de președinte al partidului, reclamă într-o scrisoare ajunsa in posesia STIRIPESURSE.RO un șir de probleme în organizarea Congresului PSD și anunta ca e dispus sa se retraga din cursa daca acesta este pretul pentru alegeri interne corecte.

Pentru prima oara in istoria PSD, presedintele partidului va fi ales de catre toti membrii partidului. Acest lucru a fost menit sa ofere un grad sporit de legitimitate noului lideri PSD. Șerban Nicolae spune insa ca modul in care se organizeaza Congresul blocheaza sansele oricarui candidat la sefia partidului in afara lui Liviu Dragnea. Potrivit senatorului PSD, candidatii nu au timp sa-si faca o campanie in partid astfel incat membrii PSD sa le cunoasca programele si intentiile, iar unele organizatii judetene anunta ca-l sprijina pe Liviu Dragnea in conditiile in care Dragnea nu si-a depus candidatura si nici nu si-a prezentat proiectul politic.

Organizarea Congresului și a alegerilor pentru funcțiile de conducere la nivel național este "profund viciată, nestatutară și confuză", spune Serban Nicolae in scrisoarea adresata lui Liviu Dragnea si membrilor Comitetului Executiv al PSD.

"Transparența, onestitatea, egalitatea armelor lipsesc în mod regretabil, fiind înlocuite cu reguli nestatutare, aranjamente  dubioase și o nefiresc de agresivă adversitate între colegi. O conducere aleasă în aceste circumstanțe va avea un grad sporit de autoritate. Dar va fi lipsită de credibilitate și legitimitate", este de parere Serban Nicolae in scrisoarea pe care a depus-o, joi, la sediul central al PSD.

"Astfel, într-un mod netransparent, se inventează, o procedură cu totul nouă, necunoscută și nefamiliară membrilor de partid chemați să voteze, peste doar trei săptămâni, candidați ale căror proiecte politice nu au cum să le cunoască și evalueze obiectiv. S-au introdus restricții nestatutare de candidatură, ceea ce denotă, nu doar o lipsă de legalitate, ci, mult mai grav, o nefirească suspiciune cu privire la seriozitatea, discernământul și spiritul analitic al propriilor colegi de partid. În paralel cu procedurile de înscriere a candidaturilor și de obținere a susținerii acestora sunt încă în desfășurare conferințe județene (unele se vor ține după încheierea acestor proceduri!), în vreme ce majoritatea acestora s-au ținut deja, fără ca să se cunoască data alegerilor ori a Congresului, condițiile de participare, proiectele ce sunt supuse dezbaterii și competiției. Nu este de mirare, în asemenea condiții, faptul că sunt organizații județene care, prin comitetele executive, își exprimă susținerea pentru un candidat care nu a făcut o asemenea solicitare și fără a-i vedea proiectul politic, nefiind încă înscris în cursă", arata senatorul PSD.

Serban Nicolae spune ca-si retrage candidatura de la sefia partidului daca acest lucru ajuta partidul sa revina la "normalitate si corectitudine" si cere sa vina in fata CExN pentru mai multe explicatii.

"Fac apel la președintele interimar al PSD și la membrii Comitetului Executiv Național. Opriți întreaga procedură a alegerilor și readuceți competiția internă în limitele statutare, ale respectului și încrederii între colegi", cere acesta.

SCRISOAREA INTEGRALA IN FORMAT PDF

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.