Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoarea de adio a lui Mirel Rădoi: 'Continuaţi să iubiţi echipa naţională, necondiţionat!'

Frf.ro
mirel radoi

Mirel Rădoi a afirmat că este trist pentru că nu şi-a îndeplinit obiectivul, într-o scrisoare deschisă publicată de Federaţia Română de Fotbal, la încheierea mandatului său de selecţioner al echipei naţionalei.

''A venit momentul să ne luăm rămas bun. Am amânat să fac asta pentru că nu îmi e uşor, dar e timpul ca echipa naţională a României să meargă înainte fără mine. Sunt trist. Trist pentru că se încheie un proiect în care am investit foarte mult şi unde mi-am dorit enorm să reuşesc. Obiectivul nu a fost îndeplinit, dar am speranţa că jucătorii promovaţi în ultimii ani vor face performanţă în tricoul echipei naţionale şi vor duce România la turnee finale'', afirmă fostul internaţional.

Totodată, Rădoi se declară fericit că a avut şansa de a reprezenta din nou România.

''Sunt şi fericit pentru că am avut onoarea de a reprezenta din nou România, de a asculta iarăşi imnul naţional de la nivelul gazonului. Pentru mine, jucător sau antrenor, meciuri oficiale sau amicale, de fiecare dată emoţiile sunt la fel, se face pielea de găină Am trecut prin multe în această perioadă de timp: pandemia, acţiuni anulate, program modificat, cazuri pozitive, stadioane goale. Nu vreau să credeţi că sunt scuze, sunt doar nişte încercări care ne-au întărit şi care vor face experienţa mea ca selecţioner să fie una neuitată'', a afirmat el.

Selecţionerul a ţinut să le mulţumească suporterilor echipei naţionale şi a mărturisit că niciodată nu s-a simţit mai mândru că e român ca atunci când a fost în faţa lor.

''Suporterilor echipei naţionale le mulţumesc pentru că m-au acceptat, am simţit căldura lor. Regret că nu ne-am putut întâlni mai des, din cauza restricţiilor, dar i-am simţit aproape. Au reuşit să ne facă să ne simţim acasă în Italia, în 2019. Nu voi uita vreodată semifinala de la Bologna, unde, din 20.000 de spectatori, 18.000 au fost români (la turneul final al Campionatului European Under-21, n. red.). Niciodată nu m-am simţit mai mândru că sunt român decât în faţa lor, a suporterilor echipei naţionale, acolo, jos, pe teren. Continuaţi să iubiţi echipa naţională, necondiţionat! E a voastră, a noastră, a tuturor românilor!''

Mirel Rădoi le-a mulţumit şi jucătorilor pe care i-a utilizat în mandatele sale de selecţioner la naţionala Under-21, olimpică şi de seniori.

''Jucătorii sunt şi vor fi mereu cei mai importanţi. Le mulţumesc pentru modul în care s-au prezentat la echipa naţională şi cum au răspuns la modul de lucru al meu şi al staff-ului meu! Cu unii dintre ei am lucrat din 2018, încă de la Under 21, i-am văzut cum cresc şi cum se dezvoltă. Am trăit împreună momente minunate în Italia, am creat o familie şi o unitate de grup unică, atmosferă pe care ulterior am recreat-o şi la prima selecţionată, alături de jucătorii mai experimentaţi. Mesajul meu către tricolori este să aibă încredere în ei şi să nu lase pe nimeni să le spună că nu au valoare! Să creadă în ei şi să muncească pentru ei, în primul rând. Şi să nu uite că nu există bucurie mai mare ca fotbalist decât atunci când faci milioane de suporteri fericiţi! Sunt norocoşi că au şansa de a realiza asta, să profite de ea! Mult succes, băieţi!'', a subliniat Rădoi.

Nu în ultimul rând, Mirel Rădoi le-a mulţumit şi colegilor din FRF cu care a colaborat: ''Doresc să mulţumesc Federaţiei Române de Fotbal pentru şansa care mi s-a oferit, deşi nu aveam o experienţă mare în spate, precum şi colegilor din toate departamentele FRF cu care am lucrat pentru modul în care am colaborat în toată această perioadă de timp. De asemenea, mulţumirile mele merg către Liga Profesionistă de Fotbal şi deţinătorii de drepturi TV pentru faptul că mereu am găsit înţelegere în programarea partidelor înainte de o acţiune a echipei naţionale''.

Fostul internaţional a avut un bilanţ de 38 de partide ca selecţioner la naţionalele U21, U23 şi de seniori, cu 18 victorii, 8 egaluri şi 12 înfrângeri.

FRF i-a mulţumit, la rândul său, lui Mirel Rădoi ''pentru toată activitatea sa la conducerea staff-ului tehnic al loturilor naţionale U21, U23 şi de seniori, precum şi pentru modul în care s-a implicat în activitatea tuturor reprezentativelor''.

''Pasiunea, curajul, energia şi determinarea care-l caracterizează le-a pus în slujba echipei naţionale încă din prima zi a mandatului de selecţioner. Cu siguranţă că peste ani se vor vedea clar aspectele pozitive ale mandatului său, care vor sta la baza viitorului echipei naţionale. Mult succes, Mirel, în cariera de antrenor! Ne-ai dovedit în toată această perioadă că echipa naţională va însemna mereu 'acasă' pentru tine!'', se mai arată în mesaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.