Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoarea directorului de la Apele Române, din reportajul Recorder: Știam că mă iau la trântă cu oameni politici puternici

Inginerul Gabi Musteață, cel care a vorbit în reportajul Recorder despre angajările pe pile de la Apele Române și care ulterior a fost dat afară, susține că știa de la bun început că se va pune cu oameni politici extrem de puternici, care au pârghiile necesare pentru a se răzbuna. Musteață a ținut să lămurească și informațiile conform cărora și-ar fi angajat rudele la ”Apele Române” și arată faptul că și-a cunoscut soția la serviciu, amândoi lucrând de ani buni în instituție. Mai mult, restul rudelor care ar fi lucrat în domeniu au plecat de ani buni din ”Apele Române”, singura rudă fiind un șofer care ocupă postul din anul 1998.

Citește și: GRAFICE din mai multe țări: masca NU ajută la nimic. Numărul cazurilor a BUBUIT, după impunerea obligativității

”În ziua în care am decis să vorbesc cu presa despre angajările pe pile la „Apele Române” eram conștient că mă iau la trântă cu niște oameni politici care au toate instrumentele la îndemână pentru se răzbuna pe mine. Mă așteptam inclusiv la atacuri dintr-o parte a presei, cu simpatii pentru anumite partide politice, dar nu știam că se poate ajunge atât de jos încât să se publice informații complet false despre mine și familia mea. Astăzi, 12 februarie,publicația „Bună ziua Iași” publică sub titlul „Gabriel Musteață și-a angajat toate rudele în compania pe care a condus-o!”, fără a mi se solicita un punct de vedere referitor la aceste aspecte. Articolul conține o mulțime de neadevăruri.

Prin urmare fac apel la presa de bună credință să mă ajute să restabilesc adevărul și să îmi fie reabilitată imaginea prin publicarea mesajului meu de mai jos:

Articolul „Gabriel Musteață și-a angajat toate rudele în compania pe care a condus-o!”, publicat de „Bună ziua Iași” este plin de informații false. Cea mai mare dintre ele e prezentă chiar în titlu. Gabriel Musteață NU a angajat (și nici promovat) vreuna din rudele sale la Apele Române. Să le luăm pe rând:

1. Eu mi-am cunoscut soția în 2002 când și eu, și ea aveam deja o carieră lungă în Apele Române, cariere de succes construite doar pe forțele noastre. Eu eram director Serviciul de Gospodărire a Apelor Galați iar ea era director economic ABA. Eu lucram deja de 7 ani în instituție iar soția de nouă ani. Nu e nicio ilegalitate sau vreo imoralitate să te îndrăgostești la locul de muncă și nici să te căsătorești cu o colegă de serviciu. Despre ce nepotism poate fi vorba dacă noi eram deja pe unele din cele mai înalte poziții în ierarhia instituției când ne-am cunoscut, unde am ajuns pe baza cunoștințelor și calificărilor noastre? Mai mult, cum să mă ajute soția în vreun fel pe mine în carieră dacă, după ce ne-am cunoscut, eu chiar am retrogradat în ierarhia instituție ajungând din director SGA, șef de birou, trecând și pe un salariu mai mic. Halal nepotism!

2.Eu nu am angajat nici pe altcineva din familie în instituție, nici măcar pe una din rudele la care face referire ziarul „Bună ziua Iași!”: cumnata, nepot etc. Nu aveam cum să-mi angajez cumnatele în 1973 și 1976, pe una la Stânca-Costești iar pe cealaltă la ABA pentru că eu la momentele acelea aveam doar vârstă de 3, respectiv 6 ani. Toată suita de rude menționate de ziar fac parte din familia lărgită a soției, au fost angajati înainte de a o cunoaște pe aceasta. Din cele șapte rude la care se face vorbire, șase nu mai lucrează în instituție de ani buni iar una e angajată pe post de șofer din 1998. Și după cum se poate constata, nu l-a ajutat prea mult rudenia cu noi, timp de 22 de ani nereușit să avanseze în carieră, la fel cum au făcut alți șoferi renumiți în politica românească.”, scrie Gabi Musteață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.