Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCRISOAREA - MANIFEST a unei femei-primar, către Klaus Iohannis: 'Veniți de luați lumină!'

Elena Gîrneață

Pentru prima dată în istoria sa, Biserica Ortodoxă Română nu își poate primi credincioșii în biserici, în cel mai important eveniment al creștinătății: Învierea Domnului și Mântuitorului Iisus Hristos! Pentru că Ordonanțele Militare emise de Guvernul Ludovic Orban nu permit săvârșirea sfintelor slujbe cu credincioși și interzic și deplasarea acestora în scop religios, ortodocșii români nu vor putea lua nici Sfânta Lumină, dar nici Sfintele Paști.

Din aceste motive, una dintre femeile-primar ale României, edilul comunei Slobozia Ciorăști, Elena Gîrneață, fiica celebrului preot Ștefan Argatu, unul dintre cei mai cunoscuți duhovnici din România, a decis să trimită so scrisoare-manifest către președintele Klaus Iohannis, dar și către cei care conduc Comandamentul de Urgență.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, reacție pentru Bugetul.ro: ‘Analizăm’

​„CĂTRE:

PREȘEDINTE, GUVERNANȚI ȘI COMANDAMENTUL DE URGENȚĂ

„VENIȚI DE LUAȚI LUMINĂ!”

Era și este cea mai frumoasă rugăminte din partea lui Dumnezeu, rostită prin gura preoților noștri cu multă emoție, evlavie și bucurie, deoarece ne strângeam cu toții să luăm din LUMINA SFÂNTĂ pentru a o duce cu mare sfințenie în casele noastre. Astăzi cât de greu este, când glasul preotului va rosti cu lacrimi în ochi “ VENIȚI DE LUAȚI LUMINĂ” și nimeni nu va fi pentru a împartăși această bucurie, dar ce este mai greu pentru noi creștinii va fi când nu vom mai vedea LUMINA SFÂNTĂ în casele noastre, pe mormintele părinților noștri, pe ulițele satului, așa cum era până astăzi. Câtă binecuvântare și bucurie duhovnicească se revărsa asupra omenirii de la Împaratul Slavei până la izbucnirea acestei pandemii care impiedică creștinii să se bucure de binecuvântarea lui Dumnezeu.

Citește și: Anunț important al Monicăi Anisie! Când ar putea avea loc Bacalaureatul și evaluarea națională

Din cele mai vechi timpuri, toți conducătorii îl chemau pe Dumnezeu să-i ajute și aici ne gândim la:

– Sf Constantin Cel Mare, care a izbutit cu o armată mică să-l înfrângă pe Mexențiu, croind Sfânta Cruce pe fiecare steag;

– Stefan cel Mare și Sfânt și ceilalți conducători care ridicau biserici la fiecare izbândă și nu plecau la luptă până ce nu se rugau la Dumnezeu;

– la aprigii comuniștii care cu toată ura pentru Dumnezeu nu au închis bisericile.

Citește și: Noi decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus, anunțate azi! Una dintre persoane nu suferea de altă afecțiune

​ Ce se întâmplă oare cu noi? De când ne punem încrederea în oameni și nu în Dumnezeu? Știu că trăim vremuri grele, dar ele sunt făcute de mâna omenească, iar Dumnezeu le îngăduie pentru că le merităm. ​ Cât de tare îl supărăm pe Dumnezeu prin: numărul mare de avorturi (februarie – martie 2020 – 4668), tinerii care astăzi nu mai au nevoie de binecuvântarea lui Dumnezeu, trăind fară Taina Sfintei Căsătorii, familiile căsătorite care se despart mai mult ca niciodată facând păcate împotriva firii, preadesfrânare, homosexualitate – oare trebuia să închidem bisericile și mănăstirile?

De ce să închidem casa lui Dumnezeu când acum mai mult ca niciodată avem nevoie de mângâieri și vorbe de întărire din partea călugărilor înduhovniciți!? Când sfintele moaște au făcut vreun rău omenirii? Când Sfânta Împărtășanie a îmbolnăvit pe cineva de mii de ani, când se împărtășeau toți cu o singură linguriță?

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

Urmăriți în mass-media pe Arhiepiscopul Mihail Jar din Ucraina care ne arată cum copiii bolnavi de SIDA sunt vindecați prin Sfânta Împărtășanie, realizați CU SIDA… dar acest virus?“Ceea ce este cu neputință la om, este cu putință la Dumnezeu!” Prin toate aceste nelegiuiri atragem mânia lui Dumnezeu și cât de repede o să simțim și acel cutremur mare despre care vorbea Părintele Arsenie Boca în profețiile sale, unde Bucureștiul va dispărea de pe hartă, iar acest lucru este profețit pentru începutul anului 2020.

Nu înteleg de ce oamenii continuă să lucreze în fabrici de confecții în număr foarte mare, merg cu autobuzul, în supermarketuri, în benzinării, iar în biserici NU. De cine vă este frică, când trebuie să avem frică doar de moarte? Aceasta este adevărata înțelepciune!​ Funcțiile vin și pleacă, la fel ca oamenii, dar sufletele vor suferi! Lăsați bisericile deschise așa cum și primul ministru bulgar domnul Boiko Borisov spune “de la această criză numai Dumnezeu ne poate scăpa”.

Citește și: Atac devastator la președinte și la premier: Pentru cine lucrează regimul Orban-Iohannis?

​ Căutați antidotul pentru COVID – 19 , el există și este Sfânta împărtășanie, dar câți mai suntem vrednici de a o primi? Din măsurile luate nu putem să credem decât că prigoana asupra creștinilor a început, așa că nu ne rămâne decât să rămânem puternici în rugaciune și fără frică în fața morții atâta timp cât îl avem pe Isus Hristos în inimile noastre. Să ne încredem în puterea lui Dumnezeu, acolo unde nu putem noi, poate EL! Trăim vremuri grele și nu știm ce o să urmeze, dar îmi doresc să trecem toți cu bine peste aceasta încercare! Cu dragoste și grijă față de alții, să ne petrecem zilele ce vor veni și cu încrederea că și în acest an vom putea lua Lumina Sfântă a Învierii și să ne bucurăm că: HRISTOS A ÎNVIAT!

Această scrisoare vine ca un strigăt al creștinilor și mai ales al celor 2.000 de suflete pe care le păstoresc! ​În speranța că ne veți auzi, DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE!”, se arată în scrisoarea edilului din Vrancea.

Citește și: De pe patul de spital, direct în politică! Un român vindecat de COVID-19 se implică în campania electorală .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.