Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisorile de dragoste Trump - Kim: 'Nu pot să uit momentul în care am ținut mâna Excelenței voastre în acel loc frumos și sacru'

img.kyodonews.net
Trump Kim

Jurnalistul american Bob Woodward a avut acces la 25 de scrisori trimise între președintele SUA Donald Trump și dictatorul nord-coreean Kim Jong un. Scrisorile oferă o imaginea unei bizare relații diplomatice, plină de mesaje siropoase, potrivit Digi24. Donald Trump a descris, anterior, aceste scrisori ca fiind „scrisori de dragoste”.

Citește și: EXCLUSIV - Troc avansat în PSD: Locuri eligibile la parlamentare, la schimb cu securizarea unor primării importante (surse) .

În scrisorile sale către Trump, Kim i se adresează președintelui american cu „Excelența Voastră”, iar textul este încărcat de metafore și de texte siropoase:

Nici măcar acum nu pot să uit acel moment în timp în care am ținut mâna Excelenței voastre în acel loc frumos și sacru, în timp ce toată lumea ne privea cu mare interes. Sper să pot trăi din nou onoarea acelei zile”, îi scria Kim lui Trump în data de 25 decembrie 2018, după prima lor întâlnire oficială la Singapore.

O altă întâlnire între mine și Excelența Voastră ar fi ca o scenă dintr-un film fantastic”, adaugă Kim.

De cealaltă parte, răspunsurile lui Trump sunt ceva mai directe, însă pline și ele de adulație la adresa destinatarului.

În 28 decembrie, președintele american i-a răspuns lui Kim: „Asemeni dumneavoastră, nu am niciun dubiu că un mare rezultat va fi obținut între cele două țări ale noastre, și că singurii doi lideri care pot să îl obțină suntem noi doi”.

După a două întâlnire între cei doi, în Vietnam, Kim i-a scris din nou lui Trump, în iunie 2019: „Fiecare minut pe care l-am împărtășit acum 103 zile în Hanoi a fost un moment de glorie care va rămâne o amintire de preț. Cred, de asemenea, că prietenia profundă și specială dintre noi va funcționa precum o forță magică”.

Trump a continuat și el să își măgulească omologul nord-coreean într-o altă scrisoare din iunie 2019 trimisă imediat după ce președintele american a propus o nouă întâlnire, de această dată în Zona Demilitarizată care desparte cele două Corei.

Doar noi doi, lucrând împreună, vom putea rezolva problemele dintre cele două țări și vom încheia aproape 70 de ani de ostilitate, vom aduce o eră de prosperitate în peninsula coreeană care va depăși până și cele mai mărețe așteptări – iar tu vei fi cel care le va conduce. Va fi un eveniment istoric!”, scria Donald Trump.

Să fiu în prezența ta astăzi a fost cu adevărat incredibil!”, a continuat Trump într-o altă scrisoare, imediat după întâlnirea dintre cei doi. El a atașat prima pagină a ziarului The New York Times în care apăreau cei doi, iar două zile mai târziu i-a trimis dictatorului nord-coreean 22 de fotografii de la întâlnire: „Aceste fotografii sunt amintiri extraordinare pentru mine și surprind prietenia unică dintre noi”.

Relația dintre cei doi a mai cunoscut și momente dificile, însă. Dezamăgit că exercițiile militare ale Statelor Unite cu Coreea de Sud nu au fost oprite, Kim i-a scris din nou lui Trump: „Mă simt ofensat și nu vreau să ascund aceste sentimente de tine. Sunt foarte, foarte supărat. Excelența voastră, sunt extrem de mândru și onorat că avem o relație în care pot să vă trimit și primesc astfel de gânduri sincere”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.