Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sculptorul Anish Kapoor a primit premiul Genesis, în valoare de 1 milion de dolari

artnet News
anish kapoor

Sculptorul britanico-indian Anish Kapoor a primit luni premiul Genesis, în valoare de 1 milion de dolari, care recompensează în fiecare an personalităţi care, prin activitatea lor, aduc un omagiu statului Israel şi iudaismului, potrivit unui comunicat al organizatorilor citat de AFP, notează agerpres.ro

Kapoor, care a câştigat în 1991 prestigiosul premiu Turner acordat artiştilor contemporani, s-a născut în 1954 în India, tatăl său fiind hindus iar mama evreică. El este "unul dintre cei mai inovativi şi influenţi din generaţia sa", după cum se arată în comunicat.

Un ministru din Guvernul Ponta denunţă 'DICTATURA' lui Dragnea în PSD: 'Cine nu este de acord....'


Sir Anish Kapoor, înnobilat în 2013, a profitat de această ocazie pentru a transmite un mesaj de susţinere a refugiaţilor. "Ca moştenitori şi purtători ai valorilor evreieşti, nu putem ignora suferinţa celor persecutaţi, care au pierdut totul şi au fost nevoiţi să fugă din faţa pericolului morţii devenind refugiaţi", susţine Kapoor în comunicat. 

Acordat de guvernul statului Israel, Jewish Agency for Israel şi Fundaţia Premiilor Genesis, distincţia anuală a ajuns în 2016 la violonistul israeliano-american Itzhak Perlman. Anterior, premiul a fost câştigat de fostul primar al oraşului New York Michael Bloomberg şi de actorul Michael Douglas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.