Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sculpturi de Miro, Calder şi Rodin, scoase la licitaţie în această toamnă la Paris

muzeul rodin paris

Un număr de 41 de sculpturi monumentale realizate de artişti precum Calder sau Rodin, strânse de colecţionarul de artă francez Paul Haim, vor fi expuse la Paris şi vândute la licitaţie de Christie's în octombrie, a anunţat joi casa de licitaţii, potrivit AFP.

Printre piesele de rezistenţă ale vânzării se află un mozaic cu o lungime de peste 7 metri, realizat de Zao Wou-Ki, estimat la o valoare cuprinsă între 1 şi 2 milioane de euro, o sculptură din bronz pictată, semnată de Miro, ''La Caresse d'un oiseau'', estimată la o sumă cuprinsă între 4 şi 6 milioane de euro, un nud monumental din bronz sculptat de Rodin, estimat la o sumă cuprinsă între 500.000 şi 700.000 de euro, potrivit agerpres.ro.

Citește și: PSD a răbufnit! Președintele, direct vizat: 5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL

Operele vor fi expuse în perioada 15-22 octombrie la sediul social al companiei Kering, în cadrul fostului spital Laennec din centrul Parisului, înainte de scoaterea lor la licitaţie în cadrul a ceea ce ar fi trebuit să fie unul dintre evenimentele artistice ale toamnei, când urma să aibă loc Târgul internaţional de artă contemporană (FIAC).

Colecţia, administrată de Dominique Haim după moartea tatălui său, Paul Haim, în 2006, a fost păstrată departe de ochii lumii pe proprietatea La Petite Escalere, aparţinând colecţionarului, situată în regiunea bască din Franţa, unde operele de artă au fost adunate cu pasiune timp de mai multe decenii.

Fără să fi fost vreodată deschisă publicului, această fabuloasă grădină găzduia, în mijlocul unei vegetaţii luxuriante, puţini privilegiaţi, artişti, prieteni, câţiva studenţi.

Citește și: Alte două orașe, la un pas de a intra în carantină: Va fi crunt! Va fi dezastru economic

Din colecţie mai fac parte sculpturi de Bourdelle, Calder, Leger, Maillol, Rodin, Niki de Saint Phalle, Zao Wou-Ki.

''După 40 de ani de carieră, am avut puţine provocări de această anvergură'', a comentat Lionel Gosset, director de colecţii al casei de licitaţii Christie's.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.