Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sculpturi inspirate din arta preistorică, prezentate în cadrul expoziţiei virtuale a Muzeului Carpaţilor Răsăriteni

https://muzeu.mncr.ro/index.php/expo/arta/eva-radu
eva radu

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe prezintă, în cadrul expoziţiei virtuale pe care o găzduieşte pe site-ul instituţiei, o serie de sculpturi inspirate din arta preistorică, realizate de artista Eva Radu, relatează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor muzeului, artista, care are o experienţă de peste 20 de ani în domeniu, este doctor în Arte Vizuale, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi a Association Internationale des Arts Plastiques UNESCO - Paris, iar de-a lungul carierei sale a avut 7 expoziţii personale şi peste 150 de expoziţii de grup în ţară şi străinătate. "Arta sa cuprinde serii de portrete, naturi statice, o serie suprarealistă şi un nou proiect de sculptură, puternic ancorat în antropologie, arheologie şi istoria artei. Creaţiile artistice în ceramică ale Evei Radu ne duc cu gândul la primele semne de artă pe care le-a consemnat antropologia artistică a omenirii. Ele sunt referinţă directă la statuetele antropomorfe preistorice", se menţionează pe pagina de internet a muzeului.

În ultimii doi ani, mai mulţi artişti au fost invitaţi să îşi prezinte creaţiile în cadrul expoziţiei virtuale a Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, printre aceştia numărându-se Daniela Olaru, Csomortani Gal Laszlo, Florin Neagoe şi Ana-Maria Moldovan.

Pe site-ul https://muzeu.mncr.ro/index.php/expo/arta mai pot fi văzute şi expoziţiile permanente ale Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, respectiv cele de arheologie, memorialistică şi etnografie. Tot aici sunt prezentate "Obiecte cu poveste", precum şi "Itinerarii culturale", care oferă vizitatorilor virtuali posibilitatea de a descoperi patrimoniul local din sud-estul Transilvaniei.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.