Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scurgerile de gaze din conductele Nord Stream s-au oprit

scurgeri petrol nord stream

Autoritățile daneze au declarat duminică că scurgea de gaze prin Nord Stream 1 a încetat, la o zi după ce oficialii au declarat că și din Nord Stream 2 a încetat să mai iasă gaz, potrivit Associated Press.

„Nord Stream AG a informat Agenția Daneză pentru Energie că cele două conducte Nord Stream 1 au atins acum o presiune stabilă. Acest lucru indică faptul că degajarea de gaze s-a încheiat", a spus agenția daneză.

Nord Stream 1 şi 2, construite pentru a transporta gaz rusesc în Europe, au fost avariate de explozii submarine în largul insulei daneze Bornholm, în Marea Baltică, provocând barbotări pe mari suprafeţe.

Informaţii privind situaţia scurgerilor din gazoductului Nord Stream 1 nu sunt disponibile deocamdată.

Cele două conducte exploatate de un consorţiu depinzând de gigantul rus Gazprom nu erau operaţionale din cauza consecinţelor războiului din Ucraina, dar erau umplute cu gaz.

Scurgerea din Nord Stream 1, mai puternică, a început de asemenea să se reducă vineri, spre finalul zilei, suprafaţa de barbotare scăzând la 600 metri în diametru, faţă de 900-1.000 metri la început.

Autorităţile daneze şi suedeze estimaseră vineri, într-o scrisoare către Consiliul de Securitate al ONU, că scurgerile ar urma să se oprească duminică, odată cu epuizarea zecilor de mii de tone de gaz din conducte.

'Toate informaţiile disponibile indică spre faptul că aceste explozii sunt consecinţa unui act deliberat', au mai scris autorităţile daneze şi suedeze, fără a arăta spre o ţară responsabilă.

Originea exploziilor rămâne în continuare un mister, Moscova şi Washingtonul negând orice responsabilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.