Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scurtmetraje din cinci ţări, în competiţie la prima ediție a Festivalului Internaţional de Film O'Clock

mediafax.ro
film

Filme din Lituania, Africa de Sud, Grecia, Egipt şi România se regăsesc în selecţia competiţiei de scurtmetraje a primei ediţii a Festivalului Internaţional de Film O'Clock.

Au fost selectate 15 titluri - o animaţie, două documentare şi douăsprezece ficţiuni, alese de un colectiv de curatori din fiecare ţară participantă. Selecţia s-a concentrat pe diferite forme de povestire cinematografică, reflectând valorile de bază ale festivalului - calitate şi diversitate, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Citește și: Explicații oficiale: cine se poate vaccina cu cele trei tipuri de doze în funcție de vârstă

Se vor oferi două premii în bani. Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj în valoare de 1.000 euro va fi acordat producătorului - persoană fizică sau juridică. Premiul special oferit de organizatori, în valoare de 600 de euro, va fi acordat regizorului cu o contribuţie artistică remarcabilă la frumuseţea cinematografiei contemporane.

Selecţia competiţională de scurtmetraj este curatoriată de Mirona Radu (România), Dian Weys (Africa de Sud), Andrew Mohsen (Egipt), Ioanna Kryona (Grecia) şi Rimante Daugelaite (Lituania).

"Cred că aspectul de curatoriere al Film O'Clock face programul mai demn de încredere şi mai interesant, deoarece valoarea festivalului nu este dată doar de acele filme înscrise spre a fi evaluate. Mai mult, fiecare delegat are o cunoaştere profundă a industriei cinematografice din ţara sa, ştie ce filme sunt produse şi care sunt tendinţele în storytelling, ceea ce înseamnă că filmele pe care le sugerează sunt elocvente pentru peisajul industriei cinematografice", a explicat Dian Weys.

Filmele vor putea fi urmărite pe platforma Festival Scope, în perioada 27 februarie - 3 martie, în toate cele cinci ţări reprezentate în festival, iar biletele vor fi puse în vânzare începând din 19 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.