Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scurtmetraje selecţionate la Festivalul de la Huesca, gratuit pe Vimeo

Phoenix
cinema

Şase scurtmetraje selecţionate la ediţiile din 2018 şi 2019 ale Festivalului Internaţional de Film de la Huesca (Spania) vor fi difuzate de Institutul Cervantes, gratuit, pe platforma Vimeo în perioada 2 - 30 iunie, potrivit news.ro.

Pe parcursul lunii mai, Institutul Cervantes a derulat programul „Clasicii alături de tine/ Clásicos contigo”, în care au fost prezentate trei lungmetraje semnate de Juan Antonio Bardem, Luis García Berlanga şi Luis Buñuel. Luna va fi încheiată cu „El Verdugo/ Călăul”, de Berlanga, disponibil de vineri până duminică, pe Vimeo.

În luna iunie, în fiecare zi de marţi, cinefilii vor putea viziona gratuit, pe aceeaşi platformă, şase scurtmetraje selecţionate la ediţiile din 2018 şi 2019 ale prestigiosului Festival Internaţional de Film de la Huesca. Este vorba despre producţii din Chile, Mexic şi Spania, care înglobează diferite tematici şi genuri.

Festivalul Internaţional de Film de la Huesca este una dintre cele mai vechi competiţii de scurtmetraje din Spania şi una dintre cele mai importante la nivel internaţional. Cea de-a 48-a ediţie a evenimentului înfiinţat în 1973 urmează să aibă loc între 12 şi 20 iunie, în Huesca (Aragón).

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Festivalul are trei secţiuni - Internaţional, Ibero-american şi Documentar - şi oferă premii în valoare de peste 24.000 de euro. Premiul Danzante (trofeul de lemn şi fier fiind un tribut adus figurii legendare a oraşului) este marele premiu al fiecăreia dintre cele trei secţiuni şi beneficiază de recunoaşterea Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania şi a Academiei americane de film. Astfel, filmul câştigător al acestui premiu intră direct în preselecţia pentru nominalizarea la Oscar.

Program:
02 iunie: „Una noche con Juan Diego Botto”/„O noapte cu Juan Diego Botto” (Spania, regia: Teresa Bellón şi César F. Calvillo, 2019);
09 iunie: „Fuego olímpico”/„Flacăra olimpică” (Mexic, regia: Ricardo Soto, 2018);
12 iunie: „Tahrib” (Spania, regia: Gerard Cortés Vidal, 2018);
16 iunie: ”Rapaz”/„Rapace” (Chile, regia: Felipe Gálvez, 2017);
23 iunie: „La Huella”/„Urma” (Mexic, regia: Carlos Andrade Montemayor, 2017);
30 iunie: „El camino de los perros”/„Drumul câinilor” (Chile, regia: Sebastián Cuevas, 2017).

Filmele, subtitrate în limba engleză, sunt disponibile 48 de ore, începând cu ora 21:00. Vizionarea se face cu acces gratuit, datele de acces pentru cinefilii români fiind disponibile pe pagina de Facebook a Institutului Cervantes din Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.