Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scutul antirachetă american din Coreea de Sud IRITĂ Rusia: Va avea consecinţe ireparabile

sua rusia

Instalarea unui scut antirachetă american în Coreea de Sud ar "afecta echilibrul în regiune" şi ar putea avea "consecinţe ireparabile", a avertizat vineri Ministerul de Externe al Rusiei, citat de AFP şi TASS. 

"Acest sistem de apărare antirachetă tinde să afecteze echilibrul în regiune. Sperăm că partenerii noştri vor evita să efectueze acţiuni care ar putea avea consecinţe ireparabile", potrivit unui comunicat al MAE rus, notează agerpres.ro

"Astfel de acţiuni, oricare ar fi justificările lor, au impact negativ asupra stabilităţii strategice globale, de care Washingtonul susţine că este ataşat. Ele conţin ameninţarea unei agravări a tensiunilor şi vor crea noi dificultăţi în rezolvarea problemelor în Peninsula Coreeană, inclusiv în denuclearizarea ei", continuă diplomaţia rusă, potrivit TASS.

Fără PRECEDENT: Copiii de la centrul Sf. Nicolae, în sevraj. Doi au fost internați de urgență


Washingtonul şi Seulul au anunţat vineri că au căzut de acord asupra desfăşurării unui scut antirachetă american pe teritoriul sud-coreean, ca răspuns la înmulţirea ameninţărilor din partea Coreii de Nord. 

Comunicatul comun nu precizează data desfăşurării sistemului antirachetă, ci doar faptul că cele două ţări sunt în stadiul final al alegerii locului de amplasare a acestuia.

Oana Zăvoranu, reacţie fabuloasă după ce Tudy a ajuns viceprimarul Capitalei


Proiectul irită în egală măsură China, aliată a Moscovei, care reproşează Washingtonului că vrea să-şi arate forţa în regiune şi a condamnat această desfăşurare afirmând că ea "dăunează grav" securităţii regionale. 

Moscova se opune deja desfăşurării sistemului de apărare antirachetă american în Europa, notează AFP. Rusia denunţă "o ameninţare directă" la adresa securităţii sale, estimând că scutul antirachetă este îndreptat împotriva "Rusiei şi a capacităţilor sale de descurajare nucleară" şi nu împotriva Iranului, cum afirmă Washingtonul. 

Aceste anunţuri intervin într-un moment în care relaţiile între Rusia şi Occident sunt la cel mai scăzut nivel după sfârşitul războiului rece şi în condiţiile în care în Polonia se desfăşoară un summit al NATO, în cursul căruia Alianţa Nord-Atlantică ar urma să anunţe o întărire a flancului său estic, ceea ce este interpretat ca o ameninţare de către Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.