Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scutul antirachetă de la Deveselu devine complet operațional

deveselu

Asistentul secretarului de stat american pentru controlul armamentului Frank Rose spune că scutul antirachetă de la Deveselu va deveni complet operaţional anul acesta. Mai întâi vor avea loc teste care vor dura câteva luni. El a mulţumit României şi a afirmat că baza din ţara noastră este crucială pentru sistemul de apărare antirachetă.

Oficialul american a fost negociator-şef pentru bazele antirachetă din România, Polonia şi Turcia. Răspunzând la o întrebare adresată de Radio România privind importanţa facilităţilor sistemului antirachetă din România, Frank Rose a precizat că ”baza din România, Aegis Ashore, este crucială pentru sistemul de apărare antirachetă. În mod esenţial, baza de la Deveselu va mări capacitatea de apărare a sudului şi estului Europei în faţa ameninţărilor balistice”.

Baza antirachetă din România a servit ca exemplu pentru cea care se construieşte în Polonia şi care va deveni operaţională în 2018. Totodată, Frank Rose a avertizat Kremlinul în legătură cu orice tendinţă a acestuia de a transforma Peninsula Crimeea într-o bază nucleară rusească la Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.