Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se așteaptă suspendarea exercițiilor militare americano - sud coreene

reuters
THAAD coreea de sud

În contextul acordului dintre Donald Trump și Kim Jong Un, din Singapore, Coreea de Sud și Statele Unite sunt așteptate să anunțe suspendarea exercițiilor militare majore săptămâna viitoare, cu însă promit să le reia în cazul în care Coreea de Nord va refuza să renunțe la programul nuclear, a relatat presa sud-coreeană duminică, citată de agenția Reuters.

Citând o sursă guvernamentală anonimă, agenția Yonhap a relatat că această decizie ar putea afecta doar exercițiile militare majore și nu antrenamentul de rutină.

Președintele american a anunțat, în urma summitului din Singapore, că va pune capăt "jocurilor militare" și că va suspenda exercițiile comune cu Seulul.

La scurt timp după anunț, forțele SUA din Coreea de Sud au informat că nu au au primit niciun ordin nou, relatează  mediafax.

Cu toate acestea, președintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat joi că Guvernu de la Seul trebuie să fie mai flexibil în privința presiunii militare asupra Coreei de Nord, mai ales dacă aceasta își menține angajamentul de a se denucleariza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.