Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se adâncește misterul bolilor din China: OMS cere informații suplimentare

Respira in siguranta
respiratie plamani

Se adâncește misterul bolilor din China: OMS cere informații suplimentare

În China, o creștere a bolilor respiratorii în rândul copiilor îngrijorează Organizația Mondială a Sănătății, care a solicitat informații detaliate de la Beijing, informează Rador Radio România.

China susţine că nu a detectat niciun agent patogen nou sau neobișnuit legat de creșterea cazurilor de boli pulmonare în nordul țării, a declarat Organizația Mondială a Sănătății joi, 23 noiembrie, după ce a solicitat informații detaliate de la Beijing. "Autoritățile chineze au indicat că nu au fost detectați agenți patogeni noi sau neobișnuiți, nici semne clinice neobișnuite, inclusiv în Beijing și Liaoning, ci doar creșterea generală a numărului de cazuri de boli respiratorii datorate agenților patogeni cunoscuți", a informat OMS într-un comunicat.

Adresându-se presei pe 13 noiembrie, autoritățile chineze au atribuit această creștere a bolilor respiratorii abandonării în acest an a restricțiilor de sănătate anti-Covid și circulației agenților patogeni cunoscuți. Acestea au subliniat atunci necesitatea îmbunătățirii supravegherii bolilor în unitățile sanitare, precum și întărirea capacității sistemului de sănătate de a îngriji pacienți, precizează OMS.

Ce a solicitat OMS

Mass-media de stat chineză și sistemul global de monitorizare a bolilor ProMED au raportat, marți, cazuri de pneumonie neconfirmată la copii în nordul Chinei.

OMS "a solicitat, de asemenea, informații suplimentare despre tendințele recente în circulația agenților patogeni cunoscuți, inclusiv gripa, SARS-CoV-2 (virusul care provoacă Covid-19), RSV care afectează sugarii și Mycoplasma pneumoniae (o bacterie care provoacă pneumonie), precum și asupra gradului de aglomerație în sistemul de sănătate", mai precizează comunicatul.

Situată în nordul Chinei, capitala Beijing se confruntă în prezent cu o perioadă de frig, cu temperaturi negative.

Orașul "intră într-un sezon cu o incidență ridicată a bolilor respiratorii infecțioase", a reamintit, miercuri, Wang Quanyi, director adjunct și epidemiolog șef al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Beijing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.