Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se aglomerează lupta pentru șefia guvernului britanic. Încă trei concurenți de rang înalt se alătură competiției

en.wikipedia.org
downing street 10

Trei noi concurenţi de rang înalt au intrat în cursă sâmbătă seara pentru a-i succede lui Boris Johnson în postul de prim-ministrul al Marii Britanii, inclusiv fostul ministru al sănătăţii Savid Javid, ceea ce face ca numărul total al candidaţilor să crească la opt, informează AFP preluat de agerpres.

În afară de Savid Javid, şi-au mai anunţat candidatura noul ministru de finanţe Nadhim Zahawi şi fostul ministru de externe şi al sănătăţii Jeremy Hunt, care s-a confruntat cu Boris Johnson în 2019 în competiţia pentru conducerea Partidului Conservator.

Boris Johnson a anunţat joi că demisionează din funcţia de prim-ministru, cedând în faţa apelurilor din partea miniştrilor şi parlamentarilor din partid. Cu o poziţie slăbită considerabil după o serie de scandaluri, între care cel legat de petrecerile desfăşurate în Downing Street în timpul restricţiilor din pandemie, alegeri parţiale încheiate cu înfrângeri usturătoare pentru conservatori şi demisii în lanţ din cabinet, Boris Johnson a fost constrâns să-şi dea demisia, dar a spus că doreşte să rămână la conducerea guvernului până la numirea viitorului premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.