Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se agravează situația în Brăila! Spitalul județean a primit al doilea aparat pentru depistarea Covid-19: au fost în total 315 cazuri

Forbes
COVID coronavirus

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a primit al doilea aparat Real Time PCR pentru depistarea coronavirusului, iar numărul testelor poate ajunge la 100 pe zi, potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, informează Agerpres. Judeţul Brăila a înregistrat, de la începutul pandemiei, 315 cazuri de persoane confirmate cu COVID-19, dintre care 14 au decedat, potrivit informaţiilor furnizate marţi, de Instituţia Prefectului.

Citește și: Justiția română a dat o nouă decizie controversată: un șofer băut cu permisul expirat a fugit cu autoturismul de polițiști; a primit doar control judiciar

Aparatul este achiziţionat cu fonduri de la Consiliul Judeţean Brăila şi se alătură celui donat, în luna mai, de compania care administrează Insula Mare a Brăilei, Agricost by Al Dahra.

"A mai venit un aparat PCR, deci se măreşte capacitatea de testare la Brăila. Este vorba de aparatul care a fost cumpărat din banii Consiliului Judeţean, deci în momentul de faţă sunt două astfel de aparate. Mărim capacitatea de testare, vom ajunge undeva la 100 de teste pe zi", a declarat preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac.

Ambele aparate sunt amplasate într-un laborator de biologie moleculară amenajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi acreditat în luna mai.

"Îmbucurător este faptul că cele două aparate nu funcţionează cu acelaşi tip de teste. Dacă ni se termină testele pe un aparat, putem să mergem pe celălalt aparat. În momentul în care sunt foarte multe teste, aparatele pot funcţiona în paralel", a explicat Chiriac.

Situația din Brăila

Marţi, 14 iulie, din cele 315 cazuri confirmate, sunt internate 85, iar 14 pacienţi sunt declaraţi decedaţi, 9 din Brăila, 4 din Galaţi şi unul din Tulcea. Faţă de ziua precedentă, sunt 14 cazuri noi confirmate în judeţul Brăila.

Între pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila se află şi 17 persoane confirmate cu COVID-19 transferate din Slobozia, între care o persoană internată direct la Terapie Intensivă.

În ceea ce priveşte respectarea măsurilor de limitare a răspândirii noului tip de coronavirus, poliţiştii brăileni au verificat, în ultimele patru zile, 79 de societăţi comerciale şi au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 11.000 lei.

Totodată, poliţiştii locali, sub coordonarea Poliţiei Municipiului Brăila, au desfăşurat acţiuni în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID-19, ocazie cu care au fost depistaţi 18 pasageri care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecţie în mijlocul de transport, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional conform Legii 55/2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.