Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiția română a dat o nouă decizie controversată: un șofer băut cu permisul expirat a fugit cu autoturismul de polițiști; a primit doar control judiciar

rpnalaw.com
justitie subteran ochi

Un bărbat care conducea un autoturism neînmatriculat, cu permisul expirat şi care a distrus bariera de acces în Portul Constanţa pentru a fugi de poliţişti a fost sancţionat cu măsura controlului judiciar pentru 60 de zile luată de procurori împotriva sa, a informat marţi Garda de Coastă, informează Agerpres.

Citește și: Poliția anunță că șase persoane au fost arestate preventiv în cele două dosare de evaziune fiscală prin firme fantomă

De asemenea, bărbatul, în vârstă de 54 de ani, pe care poliţiştii de frontieră l-au urmărit circa 10 kilometri până când maşina acestuia a putut fi oprită, emana halenă alcoolică, refuzând să i se recolteze probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Garda de Coastă, "un poliţist de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru legitimare în zona Porţii de acces nr. 6 a Portului Constanţa, un autoturism, ce avea montate plăcuţe cu numere de înmatriculare confecţionate artizanal, la volanul căruia se afla cetăţeanul român, P.G., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa".

La solicitarea poliţistului de frontieră, bărbatul a refuzat să dea detalii pentru stabilirea identităţii, demarând în trombă şi distrugând bariera de acces de la ieşirea din port.

"Astfel, poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii, pe raza municipiului Constanţa, pe o distanţă de aproximativ 10 km, maşina fiind oprită în cartierul Palaz. Bărbatul a fost imobilizat şi, având în vedere faptul că emana halenă alcoolică, a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru stabilirea alcoolemiei în sânge şi a consumului de substanţe psihotrope, acesta refuzând însă recoltarea de probe biologice", reiese din comunicat.

Conform sursei citate, din verificările efectuate a reieşit faptul că certificatul şi plăcuţele de înmatriculare fuseseră reţinute pe 11 aprilie 2020, autoturismul neavând drept de circulaţie pe drumurile publice. De asemenea, şoferul deţinea un permis de conducere expirat, iar dreptul de a conduce autovehicule îi era suspendat din data de 22 iunie.

"Bărbatul în cauză a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis a fost retras, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi distrugere, iar în cursul zilei de ieri Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus măsura controlului judiciar faţă de acesta pentru o perioadă de 60 de zile", a informat Garda de Coastă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.