Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se agravează situația și în județul Prahova: masca devine obligatorie în jurul școlilor și grădinițelor, iar mai multe localități au restricții la restaurante

Inquam Photos / Octav Ganea
elevi examen

Autorităţile din judeţul Prahova au decis, miercuri după-amiază, introducerea obligaţiei de a purta mască de protecţie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, exceptaţi de la această prevedere fiind copiii mai mici de cinci ani. Totodată, în nouă localităţi cu rată mare de infectare se limitează capacitatea la care pot funcţiona restaurantele, cafenelele şi sălile de jocuri din spaţii interioare.

"Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au vârsta de peste 5 ani, aflate pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor dispune măsurile necesare pentru semnalizarea corespunzătoare a acestor zone prin marcaje/anunţuri”, prevede Hotărârea nr. 55 adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova, potrivit News.ro.

Acelaşi document instituie limitarea la maximum 50% din capacitate, cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă dacă sunt familii diferite, pentru toate restaurantele şi cafenelele care funcţionează în spaţii închise, inclusiv cele din hoteluri şi pensiuni, în loclaităţile Bătrâni, Blejoi, Gura Vadului, Jugureni, Păuleşti, Poiana Câmpina, Sălciile, Scorţeni, Talea, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 la 1.000 de locuitori. Măsura este valabilă până în 14 octombrie, începând de joi, 7 octombrie.

Citește și: Elena Udrea a dezvăluit semnificația semnului cu degetul la nas din Parlament. Cui îi era adresat gestul

"Totodată, în cele nouă comune unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, a fost aprobată limitarea la maximum 50% din capacitate, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară prevăzute de legislaţia în vigoare, a activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în perioada 08.10.2020-14.10.2020”, au mai decis autorităţile prahovene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.