Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se AMÂNĂ alegerile parlamentare? CCR a fost sesizată să se pronunțe

ccr curtea constitutionala

România e obişnuită ca la fiecare rânduri de alegeri să iasă scandaluri de orice fel. Aşa s-a întâmplat în ultimii 26 de ani, nici la parlamentarele de la finalul acestui an nu va fi altfel. Chiar legea alegerilor parlamentare este contestată la CCR. Cei de la Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) au amendat această lege la Curtea Constituţională.

Citeşte şi: Aflată la ÎCCJ, Elena Udrea îi dă LOVITURA FATALĂ lui Traian Băsescu

"Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor şi candidaţii independenţi pe care îi susţine la alegerile parlamentare în 8 judeţe ale ţării, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat protestează vehement împotriva legii care reglementează alegerile parlamentare, care este nedreaptă, nedemocratică, neconstituţională.

Citește și: Thalia a pățit-o: A fost DEZBRĂCATĂ de fani, pe scenă / VIDEO

Legea privind alegerile parlamentare încalcă mai multe articole constituţionale. Astfel, prin numărul de semnături solicitate, se îngrădeşte dreptul fundamental de a fi ales atât pentru partide cât şi pentru candidaţii independenţi. Legea impune un prag electoral de 5%, care nu mai există în nicio democraţie europeană consolidată şi care împietează însuşi scopul pentru care există partidele politice. Totodată, parlamentarii s-au poziţionat deasupra suveranităţii naţionale prin nerespectarea rezultatului referendumului din 2009.

În acest sens, Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor a demarat procedura de consestarela Curtea Constituţională din România a legii privitoare la alegerea senatorilor şi deputaţilor. Astfel, PACT a depus marţi, 4 octombrie, o plângere prealabilă la Guvernul României prin care solicită revocarea hotărârii referitoare la stabilirea datei alegerilor parlamentare. PACT va ridica excepţiile de constituţionalitate în faţa Curţii Constituţionale din România şi va apela la toate mijloacele legale permise de sistemul legislativ român pentru a îndrepta gravele abateri ale unei legi profund nedrepte şi pentru a ne apăra pe noi şi pe toţi cei care ţin la aceste principii de abuzurile unei clase politice corupte.

Citește și: Google a lansat primul său smartphone: Cum arată și ce poate Pixel / VIDEO

Facem un apel către toţi ceilalţi actori ai vieţii publice din România: jurnalişti, membrii ai asociaţiilor de apărare a drepturilor omului, politicieni care nu şi-au pierdut coloana vertebrală, mediu economic, sindicate sau cetăţeni să ni se alăture în acest demers", se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.