Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se ameliorează relația dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud? Primul pas a fost făcut

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Coreea de Nord va trimite o delegaţie care va cuprinde sportivi şi oficiali de rang înalt la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud, 9-25 februarie), informează AFP.

"Partea nord-coreeană a propus să trimită o delegaţie cu oficial de rang înalt, cu sportivi, artişti, observatori, o echipă demonstrativă de taekwondo şi jurnalişti", a declarat adjunctul ministrului sud-coreean al Unificării, Chun Hae-Sung.

Reprezentanţi ai Phenianului si Seulului se vor întâlni, marţi, pentru a relua discuţiile la nivel înalt, întrerupte în urmă cu doi ani şi pentru a stabili dacă statul nord-coreean va participa la Jocurile Olimpice de anul acesta, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa, conform Mediafax.

Întrevederea, care va avea loc între zece reprezentanţia ai celor două Corei, va începe la ora locală 10.00, în localitatea Panmunjon, aflată la frontiera dntre cele două state, unde a semnat armistiţiul din 1953.

Vin vești MARI de la Ministerul Agriculturii: Comisia Europeană a rambursat o sumă URIAȘĂ de bani

Coreea de Sud a declarat recent că speră ca această întâlnire să ajute la îmbunătăţirea relaţiilor, deteriorate în urma refuzului Phenianului de a renunţa la testarea rachetelor balistice şi a altor arme nucleare.

Cho Myoung-Gyon, ministrul pentru Reunificare şi şeful delegaţiei trimise de Seul, a declarat că unele dintre subiectele discutate în cadrul întâlnirii vor fi Jocurile Olimpice, detensionarea relaţiilor şi reunirea familiilor destrămate în urma Războiului Coreean, izbucnit în 1950.

Delegaţia Coreei de Nord va fi condusă de Ri Son-Gwon, şeful agenţiei pentru afaceri inter-coreene.

Unii experţi sunt de părere că prin iniţiativa de a relua dialogul, liderul suprem nord-coreean, Kim Jong-Un, îşi doreşte să îndepărteze Coreea de Sud de Statele Unite.

În mesajul său de Anul Nou, Kim Jong Un s-a oferit să trimită o delegaţie la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud şi a declarat că speră ca acest eveniment să fie un "succes".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.