Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță APOCALIPSĂ MONDIALĂ dacă Donald Trump iese președinte: Analiză financiară

extratv.com
Donald Trump

Câştigarea alegerilor prezidenţiale din SUA de către candidatul republican Donald Trump ar provoca haos pe pieţe şi o recesiune globală, susţin analiştii de la banca Citigroup Inc., transmite Bloomberg.

Potrivit unui raport elaborat de o echipă condusă de economistul şef Willem Buiter, alegerile prezidenţiale americane constituie o sursă majoră de incertitudine pentru economia mondială.

Citește și: Ea deține cea mai mare colecție de ochelari de soare / VIDEO

"Scenariul nostru de bază este o victorie a lui Hillary Clinton şi o continuitate a politicilor economice", susţin economiştii de la Citigroup, adăugând că o eventuală administraţie Clinton ar duce la o expansiune bugetară. În schimb, "o victorie a lui Donald Trump ar putea prelungi şi chiar exacerba incertitudinea cu privire la politicile urmate ceea ce ar provoca un şoc pe pieţele financiare. Înăsprirea condiţiilor financiare şi o nouă creştere a incertitudinii ar putea declanşa o încetinire semnificativă atât în SUA cât şi a economiei mondiale", susţin analiştii.

Plecând de la ipoteza creşterii incertitudinii globale şi a înăspririi condiţiilor de finanţare, "o victorie a lui Trump ar putea diminua creşterea Produsului Intern Brut mondial cu 0,7 până la 0,8 puncte procentuale", susţin analiştii de la Citigroup, ceea ce ar coborî ritmul de creştere a PIB-ul mondial sub 2%, considerat de analişti pragul pentru o recesiune globală.

Citește și: A fost inventată geanta care se închide singură când se depășește bugetul de cumpărături / VIDEO

Potrivit unui nou sondaj de opinie publicat joi de Universitatea Quinnipiac, Hillary Clinton a întrunit 51% din intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale americane, faţă de contracandidatul său Donald Trump, care este creditat cu 41% din intenţiile de vot ale americanilor care se vor prezenta la urne în noiembrie, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a deschis prima cafenea din lume cu…iepuri / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.