Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță foamete mare în Coreea de Nord din cauza secetei

www.digi24.ro
sărbătoare Coreea de Nord

Regimul nord-coreean a tras un semnal de alarmă marţi cu privire la pagubele generate de lipsa ploilor de primăvară, care ar putea agrava penuria de alimente cu care se confruntă în acest an ţara, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Citește și: Partidul Conservator face presiuni pentru a o face pe Theresa May să renunțe la compromisul cu opoziția laburistă

Principalul ziar nord-coreean, Rodong, a cerut marţi populaţiei să ia măsuri "revoluţionare" pentru a combate o secetă care "usucă spicele de grâu şi orz, în timp ce culturile de porumb încep să fie afectate".

Ziarul pune accentul pe eforturile de îmbunătăţire a irigării în provinciile Hwanghae de Nord şi de Sud (sud-est), parte importantă a rezervei naţionale, şi subliniază că "este nevoie mai mult ca oricând de apă".

Volumul precipitaţiilor între ianuarie şi aprilie a reprezentat doar 42,3% din media anuală, adaugă Rodong, aşa cum relevase săptămâna trecută şi televiziunea nord-coreeană.

Această lipsă a ploilor afectează culturile de grâu, orz sau cartofi care trebuie recoltate primăvara.

Această situaţie se adaugă lipsei zăpezii iarna trecută, fapt ce "a lăsat culturile expuse la temperaturi sub zero grade", după cum au explicat FAO şi Programul Alimentar Mondial (PAM) într-un raport recent privind Coreea de Nord.

În raport se arată că, din cauza celei mai slabe performanţe agricole din ultimul deceniu, circa 10 milioane de nord-coreeni (40 % din populaţie) se confruntă cu o iminentă penurie de alimente, în special din iunie până în octombrie, înainte de recolta de toamnă.

Directorul executiv al PAM, David Beasley, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de această situaţie, luni, la Seul, unde s-a întâlnit cu preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, şi cu miniştrii Afacerilor Externe şi Unificării, Kang Kyung-wha şi Kim Yeon-chul.

Seulul şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a furniza ajutor alimentar vecinului său şi pregăteşte un transport ce ar trebui trimis înainte de septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.