Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Conservator face presiuni pentru a o face pe Theresa May să renunțe la compromisul cu opoziția laburistă

Agerpres
Theresa May

Partidului Conservator exercită presiuni cu scopul de a o determina pe conducătoarea sa, premierul britanic Theresa May, să renunţe la ideea unui compromis cu opoziţia labristă în vederea ieşirii din impasul Brexitului, relatează Reuters, informează News.ro.

Citește și: Vodafone a câștigat 2,1 miliarde de euro în urma vânzării subsidiarei din Noua Zeelandă

Clasa politică britanică nu a ajuns încă la un acord asupra datei Brexitului - dacă acesta va avea loc -, la aproape trei ani după ce britanicii au hotărât prin referendum ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană (UE).

Brexitul era prevăzut iniţial la 29 martie, însă Theresa May nu a reuşit să obţină ratificarea în Parlament a acordului divorţului. Ea s-a adresat, astfel, Partidului Laburist, condus de către Jeremy Corbyn, cu scopul de a-i obţine susţinerea în vederea ratificării documentului.

Treisprezece foşti membri ai Guvernului britanic şi Graham Brady preşedintele Comitetului 1922 - din care fac parte parlamentari conservatori care nu sunt miniştri - i-au scris Theresei May o scrisoare în care-i cer să nu accepte cererea Partidului Laburist, care doreşte ca Regatul Unit să rămână într-o uniune vamală cu UE după Brexit.

”(Altfel) veţi pierde centrul loial Partidului Conservator, ne veţi face partidul ţăndări (...)”, apreciază ei în această scrisoare, publicată în The Times.

”Vă cerem să reflectaţi din nou la acest lucru”, o avertizează ei.

”Niciun lider nu-i poate lega mâinile succesorului său, iar un acord ar fi în cel mai bun caz temporar, în cel mai rău caz iluzoriu”, ameninţă ei în scrisoare.

Potrivit redactorului politic de la BBC Laura Kuenssberg, Theresa May nu va semna un acord cu privire la o uniune vamală permanentă, a anunţat Downing Street.

”Încercăm să găsim un compromis cu privire la vămi, ca poziţie provizorie, de etapă”, declară surse din anturajul premierului, citează într-un tweet Laura Kuenssberg.

Negociatorul-şef britanic al Brexitului Olly Robbins urmează să efectueze o vizită la Bruxelles pentru a discuta despre modificări de făcut ”declaraţiei politice” cu privire la viitoarea relaţie a regatului cu Uniunea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.