Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță miting de amploare sâmbătă, în Piața Universității

miting proteste guvern piata victoriei

Se anunță miting de amploare sâmbătă, în Piața Universității din București! Acțiunea e organizată de Noua Dreaptă care cheamă locuitorii Capitalei la scuarul fântânii de la Facultatea de Arhitectură, pentru a protesta împotriva cotelor de imigranţi ilegali impuse de Uniunea Europeană şi faţă de ridicarea celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti.

Manifestarea este autorizată de Primăria Capitalei şi este sprijinită de grupul de iniţiativă “Nu vrem mega-moschee în Bucureşti”.

Citește și: DEMISIE ȘOC în cazul mitei lui Liviu Dragnea

”Invităm astfel bucureştenii la al doilea protest împotriva cotelor de imigranţi, după ce în zilele de 25 şi 26 iunie am fost prima organizaţie din România care a protestat în faţa sediului Comisiei Europene la Bucureşti faţă de intenţia acestei instituţii de a impune cote obligatorii de imigranţi ILEGALI României şi altor state membre UE. Iată că după doar 3 luni aceste cote obligatorii au devenit realitate şi cerem Preşedintelui Iohannis şi Guvernului Ponta să respecte Constituţia României care stipulează fără echivoc la articolul 3 că ”Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine”.

Citește și: Sorin Oprescu, suspect de cancer! Procurorii i-au pus microfoane de ascultare în dubă

Decizia JAI (Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne) din data de 22 septembrie care a stabilit RELOCARI obligatorii de populaţii nu poate fi deci implementată pe teritoriul României decât prin încălcarea Constituţiei şi cerem imperativ preşedintelui Iohannis şi guvernanţilor vremelnici să refuze Diktatul de la Bruxelles, să conteste la Curtea Europeană de Justiţie cotele obligatorii de imigranţi şi să nu le implementeze pe teritoriul României!

Citește și: DEZVĂLUIRILE Elenei Udrea despre ultima mișcare a DNA: S-au dus pentru relația lui cu mine

Reamintim că orice persoană care doreşte să vină în România trebuie să solicite azil în mod VOLUNTAR (şi nu în urma unei relocari FORŢATE!) iar recunoaşterea statutului de refugiat pe teritoriul ţării noastre se poate face doar în condiţiile Legii 122/2006 privind azilul în România.

Citește și: Sorin Oprescu, suspect de cancer! Procurorii i-au pus microfoane de ascultare în dubă

Locul imigranţilor este în ţările lor de origine, unde trebuiesc repatriaţi în condiţii de siguranţă şi demnitate iar Noua Dreaptă va lupta pentru ca locul milioanelor de români plecaţi peste hotare să nu fie luat de milioanele de imigranţi ilegali pe care tandemul franco-german intenţionează să-i colonizeze în estul Europei. Miza acestei invazii extra-europene este din ce in ce mai clar transformarea actualei Uniuni Europene în Statele Unite ale Europei (preconizate de acelaşi tandem franco-german), o copie fidelă a Statelor Unite ale Americii, cu state virtuale, fără suveranitate, fără majorităţi etnice ori identităţi naţionale.

Citește și: Sorina Matei a pierdut procesul cu Victor Ciutacu și a fost CONDAMNATĂ

Noua Dreaptă s-a opus acestui proiect nociv încă din timpul mandatului fostului preşedinte Traian Băsescu, un partizan al cedărilor masive de suveranitate şi al Statelor Unite ale Europei, şi se va opune şi în continuare în mandatul actualului preşedinte Klaus Iohannis căruia îi solicităm să se opună colonizării României cu imigranţi relocaţi (a se citi COLONIZAŢI) din alte state membre UE.

Citește și: S-a aflat motivul blocării Facebook: Schimbarea revoluționară care are loc

De altfel, după întrunirea Consiliului JAI pe tema migraţiei din data de 22 septembrie este limpede pentru cine se vrea construită mega moscheea din Bucureşti: nicidecum pentru cele câteva mii de musulmani din Bucureşti ci pentru milioanele care se revarsă asupra Europei din Orientul apropiat şi toată Africa.

Drept pentru care Noua Dreaptă îşi reafirmă protestul faţă de adoptarea Hotărârii de Guvern 372/2015 prin care comunitatea musulmană a primit în folosinţă gratuită un teren imens, de 11.295 mp, situat în Bucureşti, în vederea edificării celei mai mari moschei dintr-o capitală europeană.

Citește și: Pe cine ar fi preferat Traian Băsescu șef al PSD: Era o soluţie excepţională

Noua Dreaptă atrage atenţia asupra faptului că în Paris trăiesc peste 1,7 milioane de musulmani însă nimeni nu şi-a propus acolo ridicarea celei mai mari moschei din Europa. Nici la Londra unde trăiesc aproape 1 milion de musulmani sau la Amsterdam, Bruxelles, Stockholm, Marsilia şi Rotterdam unde populaţia islamică a depăşit 25%. Mai mult, în niciun mare oraş european comunitatea musulmană nu a primit terenuri gratuite de la guvernele naţionale!

Ar fi fost de înţeles ca guvernul unui stat musulman să cedeze terenul cu titlu gratuit însă pentru guvernul unei ţări creştine ca România, o astfel de decizie nu are nici precedent şi nicio explicaţie logică! Mai ales în condiţiile în care în Bucureşti avem deja, potrivit fostului ambasador turc, peste 20 de moschei care funcţionează oficial sau neoficial, în zonele Eroii Revoluţiei, Crângaşi, Militari, Colentina, etc. Nu credem deci că Bucureştiul mai are nevoie de încă o moschee iar premierul Victor Ponta nu a organizat nicio dezbatere publică pe această temă, aşa cum ar fi fost firesc, şi nici nu a solicitat construirea unei biserici ortodoxe române la Ankara, în condiţii de reciprocitate.

Citește și: Reacția lui Dan Voiculescu după ce ANAF a anunțat că vinde sediile Antena 3: De unde vin banii

Prim-ministrul României nu a făcut niciunul din aceste lucruri perfect normale, în schimb a atribuit comunităţii musulmane din România un teren imens nu în judeţul Constanţa, unde trăiesc marea majoritate a celor 67.300 de credincioşi musulmani din România, ci în Bucureşti, unde sunt doar zece mii de musulmani!

O moschee impozantă la Bucureşti va avea fără îndoială un efect psihologic în extinderea prozelitismului islamic în România: această mega-moschee va deveni un simbol în lumea musulmană şi va atrage un număr tot mai are de pelerini musulmani din nordul Africii şi Orientul apropiat, din care mulţi vor cere azil şi vor obţine statutul de refugiaţi.

Pe cale de consecinţă, Noua Dreaptă avertizează că moscheile vor deveni inevitabil focare de predici islamiste şi fundamentaliste, aşa cum e cazul peste tot în vestul Europei. Fie că Muftiul cultului musulman din România îşi doreşte acest lucru sau nu, această mega-moschee va deveni un loc de întâlnire atât pentru islamiştii moderaţi cât şi pentru islamiştii radicali şi va deveni un teren fertil de recrutare pentru aceştia din urmă. Exemplele statelor occidentale ne demonstrează acest lucru.

Iar în timp ce premierul Victor Ponta promite guvernului turc o moschee la Bucureşti, în Turcia biserici bizantine emblematice devenite muzee după proclamarea Republicii, sunt acum transformate în moschei! Astfel, biserica ortodoxă din Trabzon şi biserica Sfânta Sofia din Niceea (locul unde a avut loc în 787 Al Şaptelea Sinod Ecumenic), au fost declarate moschei. Iar faimoasa catedrală Sfânta Sofia din Constantinopol (azi Istanbul), este în permanenţă ameninţată cu spectrul transformării în moschee.

Noua Dreaptă ţine să precizeze că respectă minoritatea turco-tătară din România, una dintre minorităţile naţionale cele mai loiale Statului Român, care nu a emis niciodată pretenţii autonomiste şi nu a contestat niciodată unitatea şi integritatea Statului Român. Respectăm şi faptul că tătarii dobrogeni au participat activ în anii '50-'60 la rezistenţa anticomunistă alături de români, mulţi fiind arestaţi, torturaţi şi ucişi în temniţele comuniste.

"Islamul nu înseamnă prozelitism, Islamul este religia păcii", încearcă să ne liniştească Iusuf Muurat, Muftiul cultului musulman din România, o persoană echilibrată şi loială Statului Român. Însă preşedintele turc Recep Erdogan, care a oferit cu generozitate fondurile necesare construcţiei moscheii la Bucureşti, a exprimat adevărată miză a ridicării de moschei în Europa: ”Minaretele sunt baionetele noastre, cupolele lor coifurile noastre, moscheile sunt cazărmile noastre şi credincioşii, soldaţii noştri.”

Nu doar această declaraţie exaltată a celui supranumit adeseori "noul sultan" ne trezeste îngrijorări legitime, dar şi faptul că sediile mai multor fundaţii islamiste din România au fost verificate frecvent în ultimii ani de procurorii DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) datorită suspiciunilor de prozelitism islamic radical. Însuşi fostul ambasador al Turciei la Bucureşti, Ahmet Rifat Okcun, a admis că există un pericol real al extremismului islamic în comunitatea turcă din România.

Respingem deci tentativa statului turc de a manipula această minoritate în scopul satisfacerii propriilor interese în Balcani şi avertizăm că Turcia s-a îndepărtat în ultimul deceniu de valorile laice kemaliste. Politica externă promovată de preşedintele Recep Erdogan a fost denumită chiar neo-otomanism şi obiectivul declarat este transformarea Turciei într-un stat dominant în Balcani (mai ales în tripleta Bosnia-Kosovo-Albania) dar şi în Caucaz şi Orientul Mijlociu, adică în fostul spaţiu otoman!

Pe cale de consecinţă, Noua Dreaptă cere Guvernului abrogarea HG 372/2015 printr-o Ordonanţă de urgenţă prin care terenul în suprafaţă de 11.295 mp să revină în proprietatea privată a statului.

În cazul în care Guvernul României nu va lua această măsură reparatorie, Noua Dreaptă cere Primăriei Capitalei să nu emită autorizaţia de construire înainte de organizarea unui REFERENDUM LOCAL în cadrul căruia locuitorii Capitalei să decidă in mod democratic dacă doresc sau nu ridicarea mega-moscheii în Bucureşti.”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.