Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță PROCESUL SECOLULUI: SUA riscă pierderi mari dacă nu dau vize românilor

viza sua

Un grup de europarlamentari din comisia pentru libertăţi civile au ameninţat, miercuri, 12 octombrie, în cadrul unei şedinţe, că vor da în judecată Comisia Europeană dacă nu impune vize cetăţenilor americani, scrie publicaţia EU Observer.

Europarlamentarii au cerut comisarului pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, prezent la şedinţă, să facă uz de principiul reciprocităţii din tratatele europene, care cere ca, în cazul în care o ţară terţă impune vize cetăţenilor europeni, Uniunea Europeană trebuie să facă acelaşi lucru acelaşi lucru.

Citește și: IMAGINILE care au ȘOCAT internetul: Mireasa îi lasă pe invitați să o pipaie pe sâni și cere bani / VIDEO

În acest moment, cetăţeni ai Bulgariei, Croaţiei, Ciprului, Poloniei şi României au nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite.

Avramopoulos, însă, a afirmat că e de preferat să fie menţinute relaţii diplomatice amicale cu SUA de cât să existe schimburi de ameninţări.

Citește și: Miley Cyrus a făcut SHOW PORNO pe scenă: Fanii au pipăit-o în zonele intime și au sărutat-o / VIDEO 18+

"Da, avem o responsabilitate legală. Avem şi o responsabilitate politică, responsabilitatea de a asigura că toţi cetăţenii UE sunt incluşi în programul Visa Waiver. Este foarte clar", a spus el.

El a mai adăugat, însă, că nu există nicio posibilitate ca Congresul SUA să ia în considerare ridicarea restricţiilor în perioada alegerilor prezidenţiale.

Citește și: Asta e noua modă a fetelor, pe Instagram: Cum le sucesc mințile bărbaților / VIDEO

Mai mult, notează publicaţia europeană, cele cinci state care nu sunt incluse în Visa Waiver pot să intre în program doar dacă rata respingerii este mai mică de 3 procente, conform legislaţiei americane.

În 2015, rata de refuz a vizelor pentru SUA erau de 17,3% în cazul Bulgariei, de 5,3% în cazul Ciprului, 6,4 % în cazul Poloniei şi de 11,3% în cazul României, scrie agerpres.ro.

Citește și: De ce sunt colorate pașapoartele, care e semnificația culorilor și ce elemente de securitate cuprind / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.