Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță SCUMPIRI majore: Prețul petrolului urcă la un record neatins în ultimul deceniu

sonda petrol

Prețurile petrolului au crescut, vineri, apropiindu-se de cea mai mare creștere trimestrială din ultimul deceniu, ca urmare a sancțiunilor aplicate Iranului și Venezuelei de către SUA, reducerii rezervelor făcută de Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), potrivit site-ului Reuters.

Prețul țițeiului este estimat la 68,30 dolari pe baril, fiind stabilit pentru un câștig de 27% în primul trimestru, potrivit contractelor futures.

Sancțiunile aplicate de către SUA asupra Iranului și a Venezuelei au sporit prețurile petrolului în acest an, limitând considerabil exporturile de țiței.

Statele Unite au urmărit ca Malaezia, Singapore și alte state să fie pe deplin conștiente de expedițiile ilicite de petrol iraniene și tactica pe care Iranul o folosește pentru a evita sancțiunile, a declarat, vineri, un oficial american potrivit mediafax.

Sigal Mandelker, subsecretar al Trezoreriei pentru Terorism și Inteligență Financiară, a declarat că Statele Unite au plasat săptămâna aceasta o „presiune intensă” asupra Iranului.

Între timp, Statele Unite au instruit centrele de comercializare a petrolului și rafinăriile din întreaga lume să continuă limitarea relațiilor cu Venezuela dacă nu doresc să se confrunte ele însele cu sancțiuni.

De asemenea, majorarea prețurilor din acest an a avut la bază o înțelegere între OPEC și aliați ai acesteia, precum Rusia, de a reduce producția cu aproximativ 1,2 milioane de barili pe zi, care a început oficial în ianuarie.

Liderul OPEC, Arabia Saudită, favorizează reduceri pentru întregul an, în timp ce Rusia, care a aderat la acord fără rezerve, este considerată mai puțin dornică să restricționeze aprovizionarea dincolo de luna septembrie.

Citește și: Ioan Mircea Pașcu, informație ÎN PREMIERĂ, după ce a fost exclus de pe lista PSD pentru P.E: 'Țineți pariu cu mine?'

Piața a fost, de asemenea, susținută de o creștere mai lentă a producției în SUA, cel mai mare producător mondial de țiței, unde producția s-a menținut la o valoare de 12 milioane de barili pe zi, de la jumătatea lunii februarie. Câștigurile au fost limitate în acest trimestru de preocupările legate de încetinirea economiei globale care ar putea afecta cererea brută.

De asemenea, veniturile au crescut într-un ritm modest în februarie, fapt ce sugerează că economia a pierdut rapid ritmul, după ce creșterea s-a diminuat treptat, începând cu trimestrul al patrulea.

Pe de altă parte, trei dintre cele mai importante bănci controlate de stat din China au înregistrat cea mai slabă creștere a profitului trimestrial din ultimii doi ani.

Cu toate acestea, prețul petrolului la Barclays Bank are șanse de a crește și mai mult în trimestrul al doilea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.