Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță discuții aprinse în coaliție. Dacian Cioloș vrea încă DOUĂ miliarde la rectificare pentru un minister al USR PLUS

Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Ciolos

Ședința coaliției de la ora 15.00 anunță certuri aprinse din cauza distribuirii banilor la rectificarea bugetară. Nemulțumiți sunt din toate partidele aflate la guvernare.

Dacă până acum Dan Barna a fost mai vocal în privința banilor pe care ministerele aflate în subordina USR PLUS urmează să-i primească la rectificarea bugetară, acum a venit rândul lui Dacian Cioloș.

Potrivit unor surse politice, fostul premier urmează să ceară în ședința coaliției încă două miliarde de lei pentru Ministerul Sănătății condus de Ioana Mihăilă, numită acolo din partea PLUS. Ministerul Sănătății i s-au alocat 3,5 miliarde de lei la această rectificare însă se pare că Cioloș consideră insuficiente fondurile alocate.

Alți doi miniștri care sunt nemulțumiți de banii alocați ministerelor pe care le conduc sunt Cătălin Drulă și Csecke Attila.

Legat de Ministerul Dezvoltării, supărările au plecat chiar din rândul liberalilor, care vor de trei ori mai mulți bani decât ce a alocat Florin Cîțu. Ministerul aparține UDMR, dar încurajat de nemulțumirile liberalilor, Csecke Attila urmează să își exprime dorința de mărire a bugetului în ședința de astăzi.

Este deja cunoscut faptul că ministrul Transporturilor vrea, de asemenea, mai mulți bani pentru ministerul său. Cătălin Drulă este susținut de liderul Dan Barna care nu-l vrea dușman la alegerile interne din toamnă, dar și de șefa Senatului, Anca Dragu, un personaj influent în partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.