Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță proteste de amploare din cauza proiectului privind prezentarea dovezii de vaccinare. Amenințările sindicaliștilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
proteste Izvor 27 iunie

Federaţia Salariaţilor din Administraţia Publică Centrală şi Locală din România "Columna", cea mai mare federaţie sindicală din asistenţă socială, solicită Guvernului retragerea imediată a proiectului de ordonanţă de urgenţă prin care se solicită prezentarea dovezii de vaccinare sau testarea săptămânală a personalului, cu suportarea cheltuielilor de către angajaţi, doar pentru personalul centrelor din asistenţa socială, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat, în situaţia în care proiectul de act normativ nu va fi retras de către Guvern, Federaţia Columna va declanşa proteste de amploare în Bucureşti, chiar de săptămâna viitoare.

"Măsura propusă este abuzivă şi discriminatorie, deoarece o combatere eficientă a pandemiei generată de virusul SARS-COV-2 trebuie să vizeze toate sectoarele bugetare care implică activitatea cu publicul (sănătate, învăţământ, administraţie, justiţie, poliţie sau alte structuri ale Ministerului de Interne, Cultură) sau alte sectoare de activitate din domeniul privat. Precizăm că personalul din asistenţă socială a fost singura categorie de personal bugetar care a fost obligată să se izoleze preventiv la locul de muncă, efort care nici la această dată nu a fost răsplătit de Guvern, prin plata stimulentului de risc", se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.