Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță sărbători triste în Europa. Crăciun și Anul Nou vor fi pline de restricții și limitări. Mersul la slujba de Crăciun începe să fie interzis

Mos Craciun cadouri
Mos Craciun

Sărbătorile de iarnă din acest an vor fi cât se poate de triste în Europa. După ce Comisia Europeană a recomandat slujbele online au urmat recomandările și impunerile guvernamentale din țările membre ale UE. Italia și Spania au anunțat deja restricții și limitări importante ale mobilității cetățenilor pe timpul Crăciunului și al Anului Nou ceea ce arată că relaxările promise vor fi timide sau deloc. Chiar și participarea la slujbele de Crăciun încep să fie interzise... semn că recomandările de la Bruxelles sună tot mai puternic a directive impuse cu forța. Italia și Spania, țări foarte afectate de pandemie au dat tonul:

Vezi și: Cercetare internă a PMP: PSD e pe primul loc, USR 'fură' o felie mare din scorul PNL (surse)

Italienii nu vor putea participa la slujba din noaptea de Crăciun şi nu se vor putea deplasa între regiuni în perioada sărbătorii, a declarat miercuri un oficial din Ministerul Sănătăţii, în timp ce ţara se luptă cu un nivel ridicat al tatelor de infectare şi al deceselor, transmite Reuters.

În ultimele săptămâni, Italia a raportat mai multe cazuri zilnice de decese din cauza noului coronavirus ca oricare altă ţară europeană şi, deşi creşterea a încetinit, guvernul este îngrijorat în privinţa reuniunilor de Crăciun.

Ministrul adjunct al Sănătăţii Sandra Zampa a declarat că slujba din ajunul Crăciunului trebuie să se încheie în jur de ora 8:30 p.m., pentru ca credincioşii să poată reveni în case înainte de ora limită 10 p.m. impusă de carantină. De asemenea, oamenii nu au voie să invite persoane din afara familiei la masa de Crăciun sau la alte sărbători.

”Începând din 20 decembrie, oamenii vor putea călători în afara regiunii lor numai pentru urgenţe, cum ar fi îngrijirea unui părinte singur”, a declarat Zampa la televiziunea La7.

Vezi și: Explicație HALUCINANTĂ a lui Ludovic Orban pentru redeschiderea piețelor: 'Vine iarna, e frig deja'

Guvernul anunţase deja că staţiunile de ski vor fi închise în perioada Crăciunului şi a Anului Nou.

Executivul de la Roma urma se se întrunească miercuri, seara târziu, pentru a decide detaliile restricţiilor pentru următoarele săptămâni, iar premierul să le prezinte joi, într-o conferinţă de presă.

Restricţiile actuale urmează să expire joi.

Miercuri, Italia a raportat 684 de decese legate de coronavirus, faţă de 785 marţi, şi 20.709 de infecţii noi.

În total, în Italia şi-au pierdut viaţa 7.045 de persoane din cauza Covid-19, al doilea mare bilanţ din Europa după cel din Marea Britanie. Numărul total al cazurilor a atins 1,642 de milioane.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat, miercuri, că guvernul deţine opţiuni pentru achiziţia a 202 milioane de vaccinuri pentru Covid-19, de la diverse companii, şi că aşteaptă aprobarea lor de către autorităţilor pentru medicamente din Uniunea Europeană.

Guvernul spaniol a convenit, miercuri, cu autorităţile regionale să limiteze reuniunile de Crăciun şi de Anul Nou la 10 persoane de familie, pentru a evita răspândirea noului coronavirus, a declarat ministrul Sănătăţii, Salvador Illa.

Acordul, care se va aplica Ajunului Crăciunului, Crăciunului, Ajunului Anului Nou şi zilei de Anul Nou, reprezintă o uşoară relaxare a regulii actuale care permite reunirea a maximum 6 oameni, cu excepţia regiunilor care şi-au definit limite proprii.

Începutul interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, care este în vigoare în majoritatea regiunilor Spaniei, va fi mutată de la ora 11 p.m. la 1:30 p.m., în perioada 24 decembrie-31 decembrie.

Circulaţia persoanelor între regiuni va fi interzisă în perioada 23 decembrie şi 6 ianuarie, cu excepţia vizitelor de familie.

Illa nu a explicat cum va fi monitorizată această regulă, care ar putea fi o sarcină dificilă, având în vedere câţi oameni călătoresc de Crăciun pentru a fi cu familia.

”Este de dorit ca oamenii să îşi limiteze deplasările şi contactele sociale cât mai mult posibil. Pentru a rezuma, de acest Crăciun stăm acasă”, a spus Illa.

Fiecare regiune este liberă să înăsprească măsurile de limitare a circulaţiei oamenilor.

Spania a instituit stare de urgenţă pentru o perioadă de şase luni, începând din luna noiembrie, măsură care oferă baza legală pentru impunerea de interdicţii de circulaţie şi alte restricţii.

Numărul de infectări din Spania a încetinit, dar bilanţul total, de peste 1,66 de milioane de cazuri de Covid-19, este printre cele mai ridicate din vestul Europei. Numărul total al deceselor a ajuns miercuri la 45.784.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.