Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță scumpiri foarte mari în lanț în zona alimentară

stirileprotv.ro
piata

Comercianţii mici şi mijlocii atrag atenţia că majorarea preţurilor la energie electrică şi gaze va determina noi scumpiri ale alimentelor şi altor produse.

Din septembrie, anul trecut, preţurile au crescut lunar, iar din primăvară se aşteaptă noi majorări, în condiţiile în care inflaţia este estimată şi ea la peste 8 procente - spune preşedintele Asociaţiei Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România, Feliciu Paraschiv la Radio Romania Actualități.

Feliciu Paraschiv: ”Gândiți-vă că producătorul care ne furnizează pâinea o coace cu nişte cuptoare electrice! Bun. El acuma are un contract de 440 de lei. Peste o lună de zile, va trebui să facă un contract, dacă va fi reglementat de stat la 1.000 de lei, va fi bine, dar văd că statul încă mai are de stabilit anumite lucruri. Din septembrie şi până acum, n-am mai cumpărat ulei cu acelaşi preţ, de la o achiziţie la alta. La fiecare achiziţie, preţul a fost majorat.”

Între timp, o delegaţie a producătorilor agricoli a discutat, astăzi, cu premierul, despre măsurile care pot susţine acest sector, dar şi pe cel al industriei alimentare.

În context, Nicolae Ciucă a vorbit despre reglementările privind limitarea creşterii tarifelor la energie, astfel încât economia să funcţioneze în condiţii de competitivitate şi eficienţă - se arată într-un comunicat al Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.