Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță show în Parlament: noul ambasador al României în Ucraina va fi audiat

MAE
alexandru victor micula

Alţi patru candidaţi pentru posturi de ambasador vor fi audiaţi, marţi, începând cu ora 15,00, în Comisiile parlamentare reunite pentru politică externă şi pentru comunităţile de români din afara ţării.

Potrivit site-ului Senatului, este vorba despre Cristian-Leon Ţurcanu - pentru Republica Moldova, Alexandru Victor Micula - Ucraina, Iulian Buga - Republica Singapore şi Iulia Pataki - Republica Federală Democrată Etiopia, informează Agerpres. 

Din cele 12 propuneri de ambasadori ai României înaintate pe 4 februarie de Ministerul Afacerilor Externe, comisiile de specialitate ale Parlamentului au audiat patru candidaţi pe 22 martie, primind avize favorabile ambasadorii propuşi pentru reprezentanţele din Statul Qatar, Sultanatul Oman, Emiratele Arabe Unite şi Turkmenistan.

Pe 5 aprilie, au mai primit din partea comisiilor parlamentare avize favorabile ambasadorii pentru Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite de la New York, pentru Misiunea Permanentă a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva, pentru Misiunea Permanentă a României pe lângă Consiliul Europei de la Strasbourg şi pentru reprezentanţa din Regatul Suediei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.