Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se aprinde Orientul: Arabia Saudită acuză Qatarul că vrea să declare război

Qatar

Ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a avertizat că apelul Qatarului la internaţionalizarea locurilor sfinte ale islamului constitutie o declaraţie de război. "Ne rezervăm dreptul de a răspunde oricărei părţi care lucrează în domeniul internaţionalizării locurilor sfinte", a declarat duminică ministrul, citat de Xinhua.

La o conferinţă de presă în Bahrein, şeful diplomaţiei saudite a insistat că ţara sa permite accesul pelerinilor din Qatar la Mecca, dar respinge orice tentativă a Qatarului de a politiza pelerinajele, iar ideea internaţionalizării este "o declaraţie de război la adresa regatului", scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire EXPLOZIVĂ a comisarului Traian Berbeceanu! „Nu este LEGAL”

Pe de altă parte, Arabia Saudită, Bahreinul, Emiratele Arabe Unite şi Egiptul, care au impus din 5 iunie o blocadă împotriva Qatarului, au anunţat că vor permite avioanelor din Qatar să utilizeze coridoare de zbor de urgenţă, informează agenţia saudită de presă SPA, preluată de Reuters. Autoritatea aeronautică din Arabia Saudită a precizat că este vorba de nouă coridoare, inclusiv unul prin spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Mediterane, care va fi monitorizat de autorităţile egiptene. Coridoarele au fost identificate sub supravegherea Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (OIAC) a Naţiunilor Unite, în urma unor audieri cerute de Qatar, şi vor fi deschise de marţi.

Citește și: Amenda care aproape închide o televiziune! 3 MILIOANE de euro pentru remarci homofobe .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.