Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se aprinde relația SUA - Cuba: 28 de lideri din Partidul Comunist Cubanez au primit restricție de viză

The Boston Globe
Cuba SUA

Departamentul de Stat al SUA a anunțat sâmbătă restricții de viză împotriva a 28 de oficiali cubanezi despre care a spus că au fost implicați în reprimarea protestelor din Cuba în urmă cu aproape un an, potrivit Reuters.

Într-o declarație, departamentul a anunțat că restricțiile se vor aplica membrilor de rang înalt ai Partidului Comunist Cubanez, dar și oficialilor care lucrează în sectorul comunicațiilor de stat și în sectorul media al țării.

Ministrul cubanez de externe, Bruno Rodriguez, a criticat măsurile și politica SUA față de Cuba pe rețelele de socializare la scurt timp după anunț, spunând că acestea încalcă dreptul internațional.

„Având în vedere încercarea eșuată de a provoca o revoltă populară în Cuba în 2021, guvernul SUA și secretarul său de stat încearcă să discrediteze victoria poporului asupra agresiunii imperialiste", a declarat Rodriguez.

Cuba a declarat că embargoul economic al SUA din perioada Războiului Rece și presupusele eforturi de a provoca proteste pe insulă au ca scop răsturnarea guvernului condus de comuniști.

Autoritățile cubaneze au condamnat sute de persoane la închisoare pentru acuzații de la dezordine publică până la răzvrătire, în urma protestelor din 11 iulie anul trecut, cele mai mari proteste antiguvernamentale din ultimele decenii. Alți disidenți au fugit de pe insulă pentru a se exila.

Human Rights Watch a declarat săptămâna aceasta că guvernul a încălcat „sistematic" drepturile celor care au protestat pentru a descuraja viitoarele demonstrații. Mai multe astfel de grupuri au cerut guvernelor altor țări din America Latină și Europa să analizeze mai atent consecințele protestelor de anul trecut.

Departamentul de Stat a declarat sâmbătă că guvernul cubanez a folosit „blocarea internetului" pentru a împiedica oamenii din Cuba să comunice între ei și pentru a bloca comunicațiile cu lumea exterioară.

„Oficialii mass-media de stat continuă să se angajeze într-o campanie împotriva protestatarilor încarcerați la 11 iulie 2021 și a membrilor familiilor acestora care vorbesc public despre cazurile celor dragi lor", a declarat Departamentul de Stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.