Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se caută investitor strategic pentru CEC Bank

1194

Statul român ar putea vinde o parte din CEC Bank unui investitor strategic, a declarat Dragoș Pîslaru, consilierul prim-ministrului.

„Discutăm despre pachete minoritare la companii foarte interesante. În gândirea Guvernului, în acest moment este inclusă Hidroelectrica, imediat după ce iese din insolvență. Este inclus CEC Bank, pentru care nu ne gândim neapărat la un IPO (listare pe bursă - n.red.), dar măcar o participare strategică a unei instituții financiare internaționale, de tipul BERD, ca prim pas”, a declarat Dragoș Pîslaru, citat de wall-street.ro.

Consilierul pe probleme economice al prim-ministrului Dacian Cioloș susține că sunt mai multe companii care pot urma același traseu.

„Mai este o pleiadă de companii poate mai puțin cunoscute decât Hidroelectrica sau CEC, dar relevante în domeniul lor, cum ar fi Portul Constanța, Aeroportul București sau Regia de Sare - Salrom, care ar putea să aducă un pic de consistență unei oferte guvernamentale, începută anul aceasta și probabil terminată anul viitor, pentru că este greu de crezut că o sa terminăm listarea în acest an”, a conchis Dragoș Pîslaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.