Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se caută soluții pentru evitarea infrigementului pe Legea supermarketurilor

supermarket

Preşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, social-democratul Ioan Munteanu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că există soluţii pentru a evita declanşarea procedurii de infringement pe legea supermarketurilor. 

Ioan Munteanu a precizat că două dintre cele trei articole invocate de Comisia Europeană au deja rezolvare, iar pentru al treilea se caută o soluţie. 

''Am început dialogul de două săptămâni cu producătorii şi retailerii. Nu i-am mai chemat pe toţi odată ca să nu strige unul la altul că celălalt o duce mai bine. Astăzi, legea nu se poate aplica din cauza celor trei articole care ne pot duce la procedura de infringement. Vă asigur că nu se va ajunge acolo şi ne vom opri doar la atenţionare timp de 2 luni, conform procedurii. Grav este că legea a fost promulgată pe 17 iulie 2016, iar sesizarea s-a făcut pe 28 iunie, deci înainte de apariţia legii. Nu este în istorie aşa ceva, dar cu România se întâmplă multe la nivel european. Ne bucurăm că nu au sesizat cei din Comisia Europeană că am eliminat taxele la raft care erau cuprinse între 25 - 32%. Am înţeles că, în noua lege, retailerii vor să repună taxele de raft, dar ca să se liniştească vom introduce prevederea că taxele suplimentare se vor include în preţul de vânzare'', a spus deputatul Ioan Munteanu. 

El a arătat că din noua lege vor dispărea obligativitatea supermarketurilor de a promova pe banii lor produsele româneşti şi cea privind amenajarea unor rafturi distincte pentru aceste produse - două dintre cele trei articole invocate de Comisia Europeană. 

În ceea ce priveşte al treilea articol, ce face referire la 51% produse proaspete, parlamentarul a spus că eliminarea din lege ar putea fi compensată printr-un ordin de ministru care să specifice acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.