Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cer DEMITERI în masă: Kovesi şi Augustin Lazăr, pe LISTA NEAGRĂ a lui Pleşoianu - Scrisoare deschisă VÂRFURILE statului

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi lazar

Deputatul Liviu Pleşoianu vine cu o scrisoare deschisă adresată premierului Viorica Dăncilă, ministrului Justiţiei, dar şi către liderii coaliţiei PSD-ALDE. Totul, după dezvăluirile explozive făcute de fostul deputat Vlad Cosma. Pleşoianu spune că se impun măsuri urgente după noile înregistrări, care, spune el, scot la iveală faptul că "DNA acţionează ca o structură de mafie organizată", iar procurorii de elită ai DNA "se comportă exact ca nişte interlopi". În acest sens, el solicită premierului Dăncilă revocarea procurorului şef DNA, dar şi a lui Augustin Lazăr, pe motiv că acesta a protejat-o pe Kovesi din funcţia de procuror general al României. Ministrului Justiţiei îi solicită prezentarea raportului şi îi transmite faptul că "nerevocarea doamnei Kovesi și a domnului Lazăr înseamnă revocarea statului de drept". De cealaltă parte, deputatul are un mesaj la fel de tranşant şi pentru cei doi lideri ai coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Pleşoianu susţine că se impune de urgenţă "constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă care să scoată la lumină tot ceea ce s-a întâmplat în România începând cu anul 2004"

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Lovitură GREA pentru Ionel Arsene: Aflat după gratii, suspect într-un NOU dosar

"Scrisoare deschisă către doamna prim-ministru, către ministrul Justiției și către liderii coaliției PSD-ALDE

Lucrurile sunt cât se poate de clare pentru toți oamenii de bună-credință din această țară - DNA, sub conducerea "doamnei K", nu numai că nu se ocupă de "lupta anti-corupție", dar acționează ca o structură de mafie organizată. Procurorii DNA lăudați de șefa lor, doamna Kovesi, ca reprezentând "unitatea de elită DNA" se comportă exact ca niște interlopi care își aleg ținte și încearcă, apoi, să le elimine. În spatele unei imagini de sobor de imaculați care luptă cu balaurii, imagine îndelung și continuu construită în laboratoarele propagandei securiste, procurorii "de elită" ai Direcției Naționale Anticorupție săvârșesc infracțiuni pe bandă rulantă. Nu identifică și probează fapte, ci stabilesc ținte umane și fabrică probe, le plasează unde trebuie, apoi cer arestări pe baza acestora. Într-un stat de drept care chiar funcționează, astfel de procurori nu numai că sunt suspendați sau revocați, dar sunt plasați urgent sub arest preventiv! Dacă au falsificat probe pentru a aresta oameni, nu e clar că vor și distruge probe care îi incriminează în condițiile în care nu sunt plasați sub arest preventiv și nu sunt percheziționate sediile unde și-au desfășurat activitatea!?

Doamnă prim-ministru, situația este atât de gravă încât România, dacă este bine guvernată, nu își mai poate permite să meargă mai departe în acest mod. Nu își mai poate permite în primul rând față de sine însăși, dar nici față de celelalte state cu care relaționăm în plan extern! Se impun de urgență măsuri dure, în directă proporționalitate cu gravitatea situației. Solicitarea revocării Procurorului-șef DNA și a Procurorului General al României este prima măsură absolut necesară și care nu mai poate fi întârziată nici măcar o zi. Laura Codruța Kovesi este persoana care orchestrează toată această activitate ilegală și neconstituțională a DNA. Iar Augustin Lazăr este cel care o protejează prin toate instrumentele pe care poziția de Procuror General i le pune la dispoziție. Sub L.C.Kovesi, procurorul Onea va rămâne bine-mersi în funcție, ca șef al "unității de elită DNA Ploiești". Sub Augustin Lazăr, nu se vor dispune niciodată arestări preventive ale unor procurori DNA precum Onea și Negulescu. Cu atât mai puțin, chiar și cu evidențele și ADEVĂRUL bătând cu putere la ușa, se va cere o măsură dură în privința doamnei Kovesi. Ca atare, e de la sine înțeles că doamna Kovesi și domnul Lazăr trebuie să plece. Vă cer, în acest sens, să îi solicitați ministrului Justiției anunțarea deciziei nu mai departe de ziua de mâine, 15 februarie 2018. Deja au trecut zile bune de când NU se întâmplă absolut nimic în această țară ca urmare a dezvăluirilor de duminică seara. Dacă trece această săptămână și Guvernul României nu își asumă solicitarea revocării din funcție a doamnei Kovesi și a domnului Lazăr, atunci înseamnă că statul de drept este suspendat și revocat.

Citeşte şi: Semnal de ALARMĂ pentru România, după boom-ul economic: 'A cunoscut o EUFORIE similară înainte de o gravă RECESIUNE...'

Domnule ministru al Justiției, nu vă împiedică nimeni și nimic să prezentați raportul despre care ați vorbit în plenul reunit al Parlamentului României. Însă acesta este un episod care ține de normalitate și cadru formal, iar anunțarea deciziei cu privire la doamna Kovesi și domnul Lazăr nu trebuie condiționate de respectivul episod. Lucrurile sunt atât de grave încât orice minut care trece fără ca dumneavoastră să solicitați revocarea Procurorului-șef DNA și a Procurorului General e un minut în care contribuiți, prin pasivitate, la distrugerea acestei țări. Sunteți ministrul Justiției, iar imaginea JUSTIȚIEI din această țară e făcută PRAF în acest moment! Aceasta este realitatea. Iar nerevocarea doamnei Kovesi și a domnului Lazăr înseamnă REVOCAREA STATULUI DE DREPT!

Domnule Călin Popescu-Tăriceanu, domnule Liviu Dragnea, lucrurile pe care le-am aflat în timpul celor peste 40 de audieri care au avut loc în cadrul Comisiei "Sufrageria", precum și sutele de anchete media, de înregistrări, de stenograme, de mărturii și de documente pe care câțiva jurnaliști LIBERI s-au încăpățânat să ni le ofere timp de mai bine de un deceniu (chiar dacă au avut multe de suferit din acest motiv) fac absolut necesară, din punctul meu de vedere, constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă care să scoată la lumină tot ceea ce s-a întâmplat în România începând cu anul 2004, care să investigheze modul cum România a devenit ostatica unei grupări metastatale care a preluat controlul asupra tuturor sectoarelor importante ale vieții națiunii noastre. Comisia "Sufrageria", fără doar și poate, este prima Comisie de Anchetă care merge atât de departe încât deranjează în mod evident persoane care dețin de mai bine de un deceniu multă putere în România. Este prima comisie parlamentară de anchetă în urma activității căreia au căzut idoli falși, s-au strâns probe clare chiar dincolo de bănuielile inițiale, iar Parlamentului României i s-a redat demnitatea de for reprezentativ suprem, care nu doar legiferează, ci lucrează în același timp pentru AFLAREA ADEVĂRULUI. Finalizarea activității Comisiei, dată fiind gravitatea faptelor constatate, este firesc a reprezenta deschiderea unui nou orizont de lucru, pentru aflarea întregului adevăr.

În ce mă privește, am satisfacția cetățeanului care fierbea în fața televizorului anii trecuți și care a fost să devină între timp parlamentar, având astfel posibilitatea de a FACE. Am satisfacția de a fi contribuit la demascarea acestor personaje - domnii Maior și Coldea (la Comisie), doamna Kovesi (la Bruxelles), doamna Macovei (la Strasbourg). Iar dacă ar fi să mă întoc în timp câteva luni, m-aș duce din nou în fața sediului central DNA, măcar pentru a retrăi momentul în care Zeitatea Sa m-a ocolit și a intrat pe la deținuți! Păcat că n-au înțeles mai mulți, atunci, importanța momentului... Apreciez însă foarte mult prezența acolo, timp de două zile, a unui mic grup de oameni pe care tupeul infinit al IMACULATEI i-a scos din case!", scrie Liviu Pleșoianu pe Facebook.

Citeşte şi: Sorina Matei revine cu criticile DURE: 'Când procurorii sunt mai INFRACTORI ca inculpaţii...'. Ce mesaje le transmite lui Kovesi şi Ghiţă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.